2008.07.02.

Cuki cuki

Újpest-központtól nem messze található a panelrengetegbe egyáltalán nem illő épület, melynek alsó szintje a klasszikus Horváth cukrászdát, emelete pedig a Sugar designcukrászatot rejti.


Pontosabban a legkevésbé sem rejtegeti, hiszen a hatalmas üvegtábláknak köszönhetően már az utcáról feltűnő látványt nyújt a felső szint színkavalkádja. Az ötlet és a megvalósítás Horváthék lánya, Eszter nevéhez fűződik. Az eredmény egy Magyar országon teljesen újszerű hely: eddig még senki nem kísérletezett a design, a trendérzékenység és a cukrászat házasításával.

A Sugar az óvodások kánaánja, igazi cukormázas meseország, ahol a házak nem betonból vagy téglából, inkább mézeskalácsból épülnek. Minden cuki, a kiszolgálás pedig Barbie szellemiségét idézi - rózsa szín egyenruha és a sütit kísérő fáradhatatlan mosoly. A belső térben a fehér dominál, de minden szín megtalálható - ha másképp nem, valamilyen édesség köntösében. A sarokban lévő cukorkaboltban ezerféle édesség kapható. A bárszékek a csavart nyalókára emlékeztetnek, az asztalok üveglapja alatt pedig több kiló színes cukorka van szétterítve.

A háttérzene a legfrissebb brit gitárzenéből merít, s nem is a legismertebbek közül. A kávét dizájnos csészében tálalják, a tartalmat tekintve azonban lehet még fejlődni. Mindent egybevetve vidám hely a Sugar, de ha gyerekkel megyünk, készüljünk fel: nehéz lesz a hazamenetel.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 26. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Cuki cuki hír borítóképe
  Saját kávézót nyitott a Louis Vuitton Oszakában

  A Trussardi, a Prada és a Tiffany & Co. után a logómintás luxustáskáiról ismert francia világmárka, a Louis Vuitton is belépett a vendéglátóiparba, és február 15-én Le Café V néven kávézót nyitott Japánban, az új oszakai, 4 szintes áruháza tetőterében.

  2020.02.27.

  H i r d e t é s