Cuki cuki 2008.07.02.
Újpest-központtól nem messze található a panelrengetegbe egyáltalán nem illő épület, melynek alsó szintje a klasszikus Horváth cukrászdát, emelete pedig a Sugar designcukrászatot rejti.

Pontosabban a legkevésbé sem rejtegeti, hiszen a hatalmas üvegtábláknak köszönhetően már az utcáról feltűnő látványt nyújt a felső szint színkavalkádja. Az ötlet és a megvalósítás Horváthék lánya, Eszter nevéhez fűződik. Az eredmény egy Magyar országon teljesen újszerű hely: eddig még senki nem kísérletezett a design, a trendérzékenység és a cukrászat házasításával.

A Sugar az óvodások kánaánja, igazi cukormázas meseország, ahol a házak nem betonból vagy téglából, inkább mézeskalácsból épülnek. Minden cuki, a kiszolgálás pedig Barbie szellemiségét idézi - rózsa szín egyenruha és a sütit kísérő fáradhatatlan mosoly. A belső térben a fehér dominál, de minden szín megtalálható - ha másképp nem, valamilyen édesség köntösében. A sarokban lévő cukorkaboltban ezerféle édesség kapható. A bárszékek a csavart nyalókára emlékeztetnek, az asztalok üveglapja alatt pedig több kiló színes cukorka van szétterítve.

A háttérzene a legfrissebb brit gitárzenéből merít, s nem is a legismertebbek közül. A kávét dizájnos csészében tálalják, a tartalmat tekintve azonban lehet még fejlődni. Mindent egybevetve vidám hely a Sugar, de ha gyerekkel megyünk, készüljünk fel: nehéz lesz a hazamenetel.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 26. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.