Diákok az ingatlanpiacon - bérelni vagy venni?

-
2007.09.03.

Diákok az ingatlanpiacon - bérelni vagy venni?

Az "oktatás csendes forradalma": internet van, vécé nincs Tragikus buszbaleset Szlovákiában Lefejezték a Nemzetbiztonsági Hivatalt


FN
Alaposan felpörgött a fővárosi és a vidéki egyetemi városok ingatlanpiaca is, miután július végén ismertté váltak a ponthatárok, és eldőlt, ki melyik felsőoktatási intézménybe jutott be. Új tendenciának tekinthető, hogy egyre több fiatal dönt az ingatlanvásárlás mellett – amelyet befektetési szempontok is indokolnak –, a fővárosban a 11 millió forint körüli ingatlanok a legkeresettebbek, míg vidéken általában a 8-9 millió forint közöttiek.


Bérelni, avagy vásárolni? Az egyetemi éveit idén elkezdő, illetve folytató hallgatók között egyre gyakrabban merül fel ez a kérdés, hiszen a bérleti árak emelkedésével párhuzamosan a kedvezőbbé váló ingatlanfinanszírozási lehetőségekkel szembesülhettek az elmúlt években. Egy kis fejszámolást végezve azt látjuk, hogy egy kisebb lakás bérletét 50 ezer forintnál alacsonyabban aligha ússza meg – hacsak nem többedmagával veszi ki az ingatlant –, amire a rezsiköltségek is rárakódnak. Ez pedig évi tíz hónapos ott tartózkodással, és ötéves képzéssel számolva akár a 3,5–4 millió forint isv lehet összesen.

Tovább>>

További híreink:
Az "oktatás csendes forradalma": internet van, vécé nincs
Tragikus buszbaleset Szlovákiában
Lefejezték a Nemzetbiztonsági Hivatalt

Tetszett a(z) Diákok az ingatlanpiacon - bérelni vagy venni? hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Diákok az ingatlanpiacon - bérelni vagy venni? hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg