2009.03.30.

Egy kávét a gyerekek kedvéért?

A kávézók, kávéházak mindig is központi helyet töltöttek be a társadalom életében. Egy jó kávézó, találkozópontként igazi "harmadik helyként" funkcionál. Külföldön megszokott, hogy a kávézók felsorakoznak általuk fontosnak tartott ügyek mellé, felhívják ezek támogatására vendégeiket.


A vásárlók aktivizálására többféle módszert alkalmaznak:

 • A láncokban a legelterjedtebb a különböző szervezetek minősítésével ellátott kávék forgalmazása (Fair Trade, Rain Forest..) Ebben az esetben a vevő választhat olyan kávét, aminek árából bizonyos százalékot támogatásként juttatnak el az adott szervezetnek.
 • Sok olasz kávébárban éppúgy, mint néhány lánc üzleteiben, adománygyűjtő urnákat helyeznek el. A független kávésok, maguk döntik el, hogy melyik kórház, alapítvány, szervezet támogatására bíztatják vendégeiket.
 • A leghatékonyabb módszer, amikor a kávéházas, a saját profitjának terhére minden egyes kávétermék árából automatikusan bizonyos összeget elkülönít valamely szervezet számára.

  A Cafe Five kávézólánc ez utóbbi módszert választotta. Ennek megfelelően a Cafe Five kávézók új kezdeményezésbe fogtak.
  A kampány személyes kapcsolatokon alapul: a Váci úti Cafe Five törzsvendégeinek mondhatja többek között a Madarász utcai Gyermekkórház alkalmazottait is, ennek köszönhetően az utóbbi időben többször sikerült betekintést nyerniük a Kórház életébe és mindennapjaiba. Ebből a kapcsolatból született meg az elhatározás, mely szerint a kávézó minden kávétermék árából 20 forintot ajánl fel a Madarász utcai Gyermekkórház intenzív osztályának felújítására.
  Az akció 2009. március 25-től 2009. május 18-ig tart, melyben a Cafe Five Kávézólánc mindhárom üzlete részt vesz.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Egy kávét a gyerekek kedvéért? hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Egy kávét a gyerekek kedvéért? hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s