Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts

-
2019.12.18.

Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts

Tőzsdei információk szerint a JAB Holdings egyesíti a világ legismertebb kávé márkáit, hogy erősebb kihívást jelentsen a Nestlé és a Starbucks számára. A fúzió célja, hogy a jövő évben 3 milliárd eurót gyűjtsenek az európai tőzsdei jegyzékből.


A JAB Holdings befektetési társaság egyesíti a Jacobs Douwe Egberts Group-ot -, amely a Nestlé után a világ második legnagyobb kávégyára, - és a Peet’s Coffee-t, az USA prémium kiskereskedelmi kávékereskedőjét. Ha a fúzió megtörténik, akkor a JDE Peet's lesz a világ legnagyobb kiskereskedelmi forgalmazású kávékat gyártó cége, amelynek éves forgalma meghaladhatja a kb. 7 milliárd eurót is. A cég vezetője nagy eséllyel Casey Keller, a Peet’s Coffee vezérigazgatója lesz.

Az újonnan létrejövő cég tőzsdei jegyzése 2020-ra várható és az egyik legnagyobb európai nyilvános vételi ajánlat lesz. A JAB még nem döntött a helyszínről, de több, mint valószínű, hogy Amszterdamot választják, tekintettel a Douwe Egberts évszázados holland származására.

A JDE Peet’s üzleti tevékenysége elsősorban csomagolt pörkölt babkávé és kapszula értékesítésére koncentrál, például a Tassimo, Senseo és L'Or márkanéven, de forgalmának kisebb részében számítanak a Peet’s kávézóinak forró ital készítéséből származó bevételekre is. A JDE Peet's olyan felső kategóriájú amerikai kávézókkal is rendelkezik, mint például az Intelligentsia Coffee & Tea, valamint a Stumptown Coffee Roasters.

A JDE Peet's mellett a JAB Holdings kávéportfóliója 67%-os részesedéssel rendelkezik a Keurig Dr Pepperben, amely csomagolt kávét és kapszulákat árusít Keurig márkájú gépek számára.

Forrás: Financial Times

Küri Attila

Tetszett a(z) Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg