2008.06.06.

ELSŐ MAGYAR KÁVÉ ÉS KOKTÉLFESZTIVÁL

Megtartották első sajtótájékoztatójukat a KÁVÉ ÉS KOKTÉLFESZTIVÁL szervezői. A Vörösmarty téréren található Caffé de Paris kávéházban a hazai és nemzetközi sajtó több mint hetven képviselője előtt a szervezők ismertették a 2008. július 3-6-közt, Budapesten a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő Első Magyar Kávé És Koktélfesztivál célját, szellemiségét és programjait.


A rendezvénnyel kapcsolatban tapasztalható érdeklődést tükrözi, hogy a médiából jól ismert Medveczki Ilona, Erdőhegyi Brigitta, Fésűs Nelli és Iván is jelen voltak a rendezvényen. A fesztivál sajtófőnöke, Jáksó László, a tőle megszokott humorral mutatta be a rendezvény szervezőit és támogatóit. Szieben Katica ügyvezető köszöntötte a megjelenteket.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselői, Telek Péter bizottsági elnök és Bíró Tivadar Mesterbizottsági elnök a szervezők kitartását méltatták, és a sajtó előtt is kinyilvánították, hogy a gasztronómia e két különleges szereplőjének fesztiválszintű megjelenését komoly szakmai áttörésnek tekintik. A kávé és kevert italok fogyasztói kultúrájának formálását az MNGSZ-nek támogatnia kell. Tóth Sándor és Nagy Zoltán a rendezvény szakmai vezetői néhány gondolatban fogalmazták meg a rendezvény szakmai küldetését. A Barista Hungary és a Kávéházak.hu csapata szakmailag támogatja a rendezvényt, és önálló pavilonban várja a baristákat, a leendő baristákat és mindazokat akik a minőségi kávékészítés elméleti, gyakorlati tudására vágynak, vagy egyszerűen a szükséges alapanyagok és eszközök beszerzése felől érdeklődnek.
Jó hír a baristáknak. Fesztivál Barista Bajnokság is megrendezésre kerül. A bajnokság kiírása és a nevezési lap néhány napon belül letölthető lesz a www.kaveeskoktelfesztival.hu és a www.kávéházak.hu weblapokról.

És még néhány különlegesség a rendezvényről: az Afrikai Magyar Egyesület önálló pavilonban mutatja be a kávé őshazáját, a faszénen pörkölt eritreai kávét és tradicionális italait, melyeket meg is lehet kóstolni. Lesz konga party, FAIR TRADE kávézó, tájékoztatott Balogh Sándor a Kongói Kijelölt Tiszteletbeli Főkonzul. A fesztiválon Nyári Károly bárzongorista és fellépő vendégei gondoskodnak az igazi bárhangulatról.
A rendezvény előkészületeiről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

ELSŐ MAGYAR KÁVÉ ÉS KOKTÉLFESZTIVÁL hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
ELSŐ MAGYAR KÁVÉ ÉS KOKTÉLFESZTIVÁL hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s