2018.02.16.

Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke

A Lónyai utca újabb kincset rejtett magában. Ha sokat jártok arra, akkor feltűnhetett, hogy a Cé hajszalon átalakult, vagyis kibővült egy Filteryvel. Mi ez és miért különleges? Olvass tovább és megtudhatod.


A specialty kávézók térhódítása az utóbbi években nagyon szembetűnő volt, így miért is lenne olyan érdekes ez a hír? Mégpedig azért, mert a Filtery nem egy szokványos specialty kávézó, sőt csak filterkávé kapható, hanem a kevésbé ismert specialty teát is kínál.

Kövecses  Olivér, a Ye Tealeaves alapítója, mutatta meg nekünk két teáján keresztül mit is rejt a speacialty tea. Olivér két évet tanult Kínában, eztán 2017 elején alapította a Ye Tealeavest.  Sütéses módszerrel érnek el különleges ízvilágot ezen teáknak, mesélte Olviér, azonban itt nem az ízesített filteres teákra kell gondolni, az másik tészta. A kétszeres sütésnél mondjuk a csontéjas ízvilág ütközik ki a leginkább, tudtuk meg.  Nagyon különleges illatok, ízek formák jelennek meg minden csomagolásban. Maga az eljárás és a háttér izgalmas, így ha betértek mindenképp kérdezgessétek őket.

   

De, hogy a kévéról is beszéljünk. Filtereztünk és mesés volt. A Lucky Cap és Gardelli egy-egy kávéját kóstoltuk V60-ban. Hozta a finom ízeket és textúrákat. A Coffee Stand Gutenbergnek is köze van ehhez a sztorihoz a tulajdonos szeméjében. Az utóbb említett kévázónak is megvan a maga különlegessége, de arról majd egy másik posztban.

     

A megnyitó nagyon baráti hangulatban telt. Közösen beszélgettünk a kávé mellett leginkább ezekről az érdekes, izgalmas és új teákról. Kóstoltunk, okosodtunk és persze sütiztünk.

   

Nagyon találó kombó, amit a Filtery képvisel. Nem csak egy teázó, nem csak egy kávézó, ez egy specialty tea and brew bar. 

További képek: Facebook 

Szatmári Nóri

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s