2018.02.16.

Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke

A Lónyai utca újabb kincset rejtett magában. Ha sokat jártok arra, akkor feltűnhetett, hogy a Cé hajszalon átalakult, vagyis kibővült egy Filteryvel. Mi ez és miért különleges? Olvass tovább és megtudhatod.


A specialty kávézók térhódítása az utóbbi években nagyon szembetűnő volt, így miért is lenne olyan érdekes ez a hír? Mégpedig azért, mert a Filtery nem egy szokványos specialty kávézó, sőt csak filterkávé kapható, hanem a kevésbé ismert specialty teát is kínál.

Kövecses  Olivér, a Ye Tealeaves alapítója, mutatta meg nekünk két teáján keresztül mit is rejt a speacialty tea. Olivér két évet tanult Kínában, eztán 2017 elején alapította a Ye Tealeavest.  Sütéses módszerrel érnek el különleges ízvilágot ezen teáknak, mesélte Olviér, azonban itt nem az ízesített filteres teákra kell gondolni, az másik tészta. A kétszeres sütésnél mondjuk a csontéjas ízvilág ütközik ki a leginkább, tudtuk meg.  Nagyon különleges illatok, ízek formák jelennek meg minden csomagolásban. Maga az eljárás és a háttér izgalmas, így ha betértek mindenképp kérdezgessétek őket.

   

De, hogy a kévéról is beszéljünk. Filtereztünk és mesés volt. A Lucky Cap és Gardelli egy-egy kávéját kóstoltuk V60-ban. Hozta a finom ízeket és textúrákat. A Coffee Stand Gutenbergnek is köze van ehhez a sztorihoz a tulajdonos szeméjében. Az utóbb említett kévázónak is megvan a maga különlegessége, de arról majd egy másik posztban.

     

A megnyitó nagyon baráti hangulatban telt. Közösen beszélgettünk a kávé mellett leginkább ezekről az érdekes, izgalmas és új teákról. Kóstoltunk, okosodtunk és persze sütiztünk.

   

Nagyon találó kombó, amit a Filtery képvisel. Nem csak egy teázó, nem csak egy kávézó, ez egy specialty tea and brew bar. 

További képek: Facebook 

Szatmári Nóri

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

H i r d e t é s

x-presso

Kávéházak hírek

Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke hír borítóképe
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon

Több mint két tucat európai nemzet kiskereskedelmi kávézópiacát vizsgálva, összesen 37.598 kávézót üzemeltetnek a nagy láncok, mely 3,4 százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban, – áll az Allegra világkávé-portáljának a 2020-as európai kávépiacról szóló jelentésében.

2019.12.03.
Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke hír borítóképe
Kiderült, mit rejtenek a kávékapszulák

A népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt.

2019.11.29.
Filtery - A Ye Tealeaves és a Coffee Stand szerelemgyereke hír borítóképe
Programajánló: Tea a vendéglátásban

Tapasztaltad már Te is, hogy egy 4 csillagos szállodában, ahol fantasztikus a konyha, remek séffel és ételekkel, bőséges reggelivel várnak, a Magyarországon kapható legolcsóbb, aromásított filteres gyümölcsteákat kínálták? Ha vendéglátásban dolgozol, itt egy lehetőség, hogy nálad ne így legyen.

2019.11.28.

H i r d e t é s