Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók

-
2020.05.02.

Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók

Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza új szabályokkal, így újra nyithatnak a vendéglátó egységek, de nem mindenhol és nem akárhogy...


Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta: a kormányrendeletek új szabályokat határoznak meg többek között az üzletekre, az éttermekre, a fürdőkre és a rendezvényekre.

Kiemelte, hogy Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban, itt az állampolgárok kizárólag csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat.

„Az ország többi részén azonban valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az éttermek, kávézók, büfék, presszók kerthelyiségeiben, teraszain már tartózkodhatnak vendégek és ott elfogyaszthatják a megrendelt ételeket, italokat, de a vendéglátó egységek helyiségeiben csak az ott dolgozók lehetnek bent” - mondta Kiss Róbert.


További részletek:
  • Szeptember 1-ig nem kell közterület-használati díjat fizetni a teraszok után
  • Az üzemeltetőnek kell gondoskodnia arról, hogy tartható legyen a másfél méteres távolság. Vendéglátóhelyeken asztaltársaságonként kell tartani a másfél métert.
  • A szabályok megsértéséért a hatóságok 5-500 ezer forintos bírságot szabhatnak ki.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban szombaton pontosította, hogy a Budapesten és Pest megyében élők továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat, nem mehetnek vidékre strandolni, étterembe és játszóterekre, nem tanácsos vidékre utazniuk, kiváltképp nem aludhatnak ott.

Küri Attila

Tetszett a(z) Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.

"narrow"
Gear.svg