2020.05.02.

Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók

Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza új szabályokkal, így újra nyithatnak a vendéglátó egységek, de nem mindenhol és nem akárhogy...


Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta: a kormányrendeletek új szabályokat határoznak meg többek között az üzletekre, az éttermekre, a fürdőkre és a rendezvényekre.

Kiemelte, hogy Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban, itt az állampolgárok kizárólag csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat.

„Az ország többi részén azonban valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az éttermek, kávézók, büfék, presszók kerthelyiségeiben, teraszain már tartózkodhatnak vendégek és ott elfogyaszthatják a megrendelt ételeket, italokat, de a vendéglátó egységek helyiségeiben csak az ott dolgozók lehetnek bent” - mondta Kiss Róbert.

További részletek:

  • Szeptember 1-ig nem kell közterület-használati díjat fizetni a teraszok után
  • Az üzemeltetőnek kell gondoskodnia arról, hogy tartható legyen a másfél méteres távolság. Vendéglátóhelyeken asztaltársaságonként kell tartani a másfél métert.
  • A szabályok megsértéséért a hatóságok 5-500 ezer forintos bírságot szabhatnak ki.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban szombaton pontosította, hogy a Budapesten és Pest megyében élők továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat, nem mehetnek vidékre strandolni, étterembe és játszóterekre, nem tanácsos vidékre utazniuk, kiváltképp nem aludhatnak ott.

Küri Attila

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.
Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók hír borítóképe
Saját kávézót nyitott a Louis Vuitton Oszakában

A Trussardi, a Prada és a Tiffany & Co. után a logómintás luxustáskáiról ismert francia világmárka, a Louis Vuitton is belépett a vendéglátóiparba, és február 15-én Le Café V néven kávézót nyitott Japánban, az új oszakai, 4 szintes áruháza tetőterében.

2020.02.27.

H i r d e t é s