Icipici pikoló

-
2008.09.03.

Icipici pikoló

A Coffee Inn olyan hely, amelyre az ember véletlenül bukkan, vagy ahová azért megy, mert ajánlották neki. Az Apor Péter utca, ahol a miniatűr kávézó található, szűk, rövid sikátorra emlékeztet, hangulatát tekintve lehetne bármely nagyobb európai történelmi város várnegyedében.


Ha sikerül a kis terasz két asztala közül az egyiket megkaparintani, akkor fölfelé tekingetve a várdombban és a várfalban gyönyörködhetünk, oldalra és lefelé nézve pedig a turisták mozgását követhetjük. De ha végeztünk, át is adhatjuk az asztalunkat, az utcácska túloldalán található hotel frekventáltsága miatt ugyanis a kávézó igen népszerű a külföldi vendégek körében.

A teraszról aprócska, de barátságos helyiségbe lépünk, ahol rögtön szembe találjuk magunkat az étel-ital választékkal, melyet a pult fölött teleírt táblák kínálnak. A kedélyes hangulatot a szűk galérián elhelyezett krémszínű bútorok, a mozaikcsempékkel díszített pult és a cserepes növények is fokozzák. S hogy kedvünk támadjon máskor is visszatérni, előzékeny és kellemes kiszolgálásban részesülünk.

A kávézó 11-től este 11-ig van nyitva, ezért ebédidőben vagy este is érdemes beugrani, mert a péksüteményektől a bécsi virsliig a gyorsan elfogyasztható ételek kellemes választékát találjuk. Mi a melegszendvicset próbáltuk ki, és sem a látványban, sem az ízekben nem csalódtunk. Számos kávékülönlegességet és teafélét kínálnak, aki viszont komolyabbat fogyasztana, annak egy pikoló cseh sört, vagy a válogatott magyar borokat ajánljuk. Aki pedig nem tud megválni laptopja rabságától, az itt is folytathatja, amit az irodában félbehagyott.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 33. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) Icipici pikoló hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Icipici pikoló hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg