2008.09.03.

Icipici pikoló

A Coffee Inn olyan hely, amelyre az ember véletlenül bukkan, vagy ahová azért megy, mert ajánlották neki. Az Apor Péter utca, ahol a miniatűr kávézó található, szűk, rövid sikátorra emlékeztet, hangulatát tekintve lehetne bármely nagyobb európai történelmi város várnegyedében.


Ha sikerül a kis terasz két asztala közül az egyiket megkaparintani, akkor fölfelé tekingetve a várdombban és a várfalban gyönyörködhetünk, oldalra és lefelé nézve pedig a turisták mozgását követhetjük. De ha végeztünk, át is adhatjuk az asztalunkat, az utcácska túloldalán található hotel frekventáltsága miatt ugyanis a kávézó igen népszerű a külföldi vendégek körében.

A teraszról aprócska, de barátságos helyiségbe lépünk, ahol rögtön szembe találjuk magunkat az étel-ital választékkal, melyet a pult fölött teleírt táblák kínálnak. A kedélyes hangulatot a szűk galérián elhelyezett krémszínű bútorok, a mozaikcsempékkel díszített pult és a cserepes növények is fokozzák. S hogy kedvünk támadjon máskor is visszatérni, előzékeny és kellemes kiszolgálásban részesülünk.

A kávézó 11-től este 11-ig van nyitva, ezért ebédidőben vagy este is érdemes beugrani, mert a péksüteményektől a bécsi virsliig a gyorsan elfogyasztható ételek kellemes választékát találjuk. Mi a melegszendvicset próbáltuk ki, és sem a látványban, sem az ízekben nem csalódtunk. Számos kávékülönlegességet és teafélét kínálnak, aki viszont komolyabbat fogyasztana, annak egy pikoló cseh sört, vagy a válogatott magyar borokat ajánljuk. Aki pedig nem tud megválni laptopja rabságától, az itt is folytathatja, amit az irodában félbehagyott.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 33. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Icipici pikoló hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Icipici pikoló hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s