2010.12.12.

II. Csodálatos Kávé Szakkiállítás

Tavaly közel ötven cég állított ki az első Csodálatos Kávé Kiállításon, amelyet a kávépiac számára az első önálló szakkiállításként szervezett meg a Magyar Kávétársaság. A kezdeményezés sikere már tavaly érezhető volt: a rendezvény dicséretet kapott a szakmai kereskedői körökben, s a szervezők számára is kedvező tapasztalatokat hozott.


A "duplázás" az alapgondolat megtartásával szervezési újdonságokat hoz. A második alkalommal jelentkező Csodálatos Kávé a Vásárközpont "B" pavilonjában kap majd helyet. Ez logisztikai könnyebbséget jelent a szervezésben, de egyben nagyobb felhasználható kiállítói területet is jelent. A szervezők az idén ötvenet meghaladó kiállító számmal terveznek, bár ennél a számnál fontosabb az a – tavaly is jó - arány, amit a résztvevők piaci részesedése jelent. Ez a mutató már tavaly is közelítette a hatvan százalékot.

Pozitív változás történt a külföldi résztvevők érdeklődésében, ami szintén köszönhető a jó hírnévnek, de a külföldre is irányuló akvirálásnak nemkülönben. Elsősorban a szomszédos országok Szlovákia, Románia és Szerbia vállalkozásaira számítanak, de a bécsi kávésok sem maradnak ki a meghívottak közül.
A kávékiállítás tehát folytatódik, s ehhez továbbra is támogatást ad a SCAE, azaz a Különleges Kávé Európai Szövetsége. Az elsősorban a szervezés területén nyújtott – nem anyagi jellegű – segítség a kiállítás presztízsét is növeli, de egyben a VII. Magyar Barista Bajnokság – a kiállítás kísérő eseménye - lebonyolításában is hatékony segítséget jelent.

A Csodálatos Kávé és a Barista Bajnokság továbbra is szakmai rendezvény, de jövőre a nagyközönség felé is nyitottabbá válik. A kiállítás indításakor is deklarált cél volt a kávéfogyasztás kultúrájának terjesztése. Jövőre a zárónap közönségnap lesz, és a kiállítás tematikája is bővül. A kisebb kapacitású, akár házi használatra szánt berendezések, és a kávéautomaták is megjelennek a standokon. A programok között újdonságnak számít majd az amatőr barista verseny, amelyen bárki indulhat, aki betöltötte a 18 éves kort, és saját bevallása szerint soha még hivatalos barista képzésben nem részesült.

Időpont: 2011. március 25-27.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont B pavilon


A kiállításról további információk a rendezvény honlapján olvashatóak.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

II. Csodálatos Kávé Szakkiállítás hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
II. Csodálatos Kávé Szakkiállítás hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s