2008.09.23.

Kockás terítő

Érdemes néha a távolról jött ember szimatára hagyatkozni. Szórakozóhelyek, kávézók, éttermek tekintetében a hazánkban élő külföldiek internetes adatbázisai egész jó kiindulópontot jelentenek.


De akár a legújabb gasztrotrendeket kívánjuk kifürkészni, akár csak megbízható színvonalú, bejáratott helyeket keresünk, bátran hagyatkozhatunk a turisták ajánlásaira is: a külföldiek jellemzően válogatósabbak, s a pletykák is gyorsabban terjednek köztük, hiszen jobban rászorulnak a személyes ajánlásokra.

A turisták által "Chain Bar"-ként emlegetett Lánchíd Söröző ízig-vérig budapesti, jórészt mégis a kifinomult ízlésű külföldi vendégeknek köszönheti sokéves sikerét. Műfajában csaknem páratlan, amolyan magyaros "pub". (Nevezhetnénk sörözőnek is, ha a kifejezés nem volna az igénytelenség szinonimája.)

A Lánchíd azonban igényes - otthonosságával és állandóságával valójában kávézóbb sok kávézónál. Minden mindennel összhangban van, a hely tökéletesen harmonikus, ahogy, vélhetően, "testet öltött szelleme", a törzsvendégek közt kifinomult zenei ízléséről és humoráról ismert Robi főnök úr személyisége is. A kiszolgálás mindig könynyed és készséges, a vendégek úgy üldögélnek, mintha még az otthoni papucsukból sem léptek volna ki. Évek óta ugyanaz a piros kockás terítő, a zsúfolásig pakolt falakon ugyanazok a régi fényképek, békebeli hirdetések, a hangszórókban szolid rock és dzsessz. Nyerő összeállításon nem is szabad változtatni.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 38. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Kockás terítő hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Kockás terítő hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s