Majdnem mindig 2008.06.27.
A Café Sempre, egy ugrásnyira a Boráros tértől, mindig nyitva áll vendégei előtt. Kivéve vasárnap. A dolgos hétköznapokon viszont már fél 7-től látogatható, ami érthető is, hiszen így a környező multikba igyekvőket be tudja csalni a napindító feketére.

Nem tévedünk nagyot, ha az üzlet "fölötti" impozáns lakópark népét is a célközönséghez soroljuk. Mivel a kávézó kiesik a város turisztikai vérkeringéséből, a hálóvetés érezhetően erre a két csoportra irányul. A Sempre nemdohányzó hely, de akinek nem csúszik a kávé cigaretta nélkül, kiülhet az utcafronton elhelyezett asztalokhoz, amelyek egy része sajnos az akadálymentes feljáróra került.

A benti rész fiatalos, lendületes, progresszív. A vajszínű bárszékekről kilátni az utcára, a világos bútorokat jól ellensúlyozzák a sötét tömörfa asztalok. Az olasz kávézók miliőjére a kellemes talján zenék emlékeztetnek. A koffeinéhesek örömmel állapíthatják meg, hogy kávéjukat bármilyen hosszúságban eléjük varázsolják. Akik megéheznek, gusztusos szendvicsekből válogathatnak, az édesszájúak figyelmét pedig nem kerüli el a répatorta. Az italkínálatban alkoholok és ásványvizek, a rostos üdítők terén exkluzív, magas árkategóriájú nemzetközi termékek hódítanak. Aki pedig a budapesti csapvíz helyett a norvég artézi vizet részesíti előnyben, a Café Semprében azt is megtalálja.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 25. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.