2008.06.27.

Majdnem mindig

A Café Sempre, egy ugrásnyira a Boráros tértől, mindig nyitva áll vendégei előtt. Kivéve vasárnap. A dolgos hétköznapokon viszont már fél 7-től látogatható, ami érthető is, hiszen így a környező multikba igyekvőket be tudja csalni a napindító feketére.


Nem tévedünk nagyot, ha az üzlet "fölötti" impozáns lakópark népét is a célközönséghez soroljuk. Mivel a kávézó kiesik a város turisztikai vérkeringéséből, a hálóvetés érezhetően erre a két csoportra irányul. A Sempre nemdohányzó hely, de akinek nem csúszik a kávé cigaretta nélkül, kiülhet az utcafronton elhelyezett asztalokhoz, amelyek egy része sajnos az akadálymentes feljáróra került.

A benti rész fiatalos, lendületes, progresszív. A vajszínű bárszékekről kilátni az utcára, a világos bútorokat jól ellensúlyozzák a sötét tömörfa asztalok. Az olasz kávézók miliőjére a kellemes talján zenék emlékeztetnek. A koffeinéhesek örömmel állapíthatják meg, hogy kávéjukat bármilyen hosszúságban eléjük varázsolják. Akik megéheznek, gusztusos szendvicsekből válogathatnak, az édesszájúak figyelmét pedig nem kerüli el a répatorta. Az italkínálatban alkoholok és ásványvizek, a rostos üdítők terén exkluzív, magas árkategóriájú nemzetközi termékek hódítanak. Aki pedig a budapesti csapvíz helyett a norvég artézi vizet részesíti előnyben, a Café Semprében azt is megtalálja.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 25. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Majdnem mindig hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Majdnem mindig hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s