2009.03.19.

Március 22.

A vendéglátásban úgy mint egy normál háztartásban a víztisztaság és a vízkeménység, régóta központi probléma: Az italokhoz felszolgált jég 100%-ban víz. A kávé 99%-ban víz. Az italok alapanyaga 83%-ban víz. A levesek és szószok több mint 80%-ban tartalmaznak vizet. És hiába az alapanyagok, adalékanyagok kiváló minősége, ha a legfőbb hozzávaló, a víz, klór szagú és klóros ízű keményvíz. Ezzel pedig rontja a belőle készített italok, ételek ízét, illatát, veszélyezteti gépei élettartamát.


Mekkora vízlábnyomot hagyunk magunk után? Vajon elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához? Egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadék-szükségletét csapvízzel elégíti ki? Melyik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer?
Március 22-én, a Víz Világnapján válaszokat kaphat, sőt, ennél többet is megtudhat a Fővárosi Vízművektől az Állatkertben.

Tovább>>

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Március 22. hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Március 22. hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s