2009.03.19.

Március 22.

A vendéglátásban úgy mint egy normál háztartásban a víztisztaság és a vízkeménység, régóta központi probléma: Az italokhoz felszolgált jég 100%-ban víz. A kávé 99%-ban víz. Az italok alapanyaga 83%-ban víz. A levesek és szószok több mint 80%-ban tartalmaznak vizet. És hiába az alapanyagok, adalékanyagok kiváló minősége, ha a legfőbb hozzávaló, a víz, klór szagú és klóros ízű keményvíz. Ezzel pedig rontja a belőle készített italok, ételek ízét, illatát, veszélyezteti gépei élettartamát.


Mekkora vízlábnyomot hagyunk magunk után? Vajon elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához? Egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadék-szükségletét csapvízzel elégíti ki? Melyik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer?
Március 22-én, a Víz Világnapján válaszokat kaphat, sőt, ennél többet is megtudhat a Fővárosi Vízművektől az Állatkertben.

Tovább>>

Március 22. hír borítóképe
Macaron nap 2018

A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

2018.03.20. - 2018.03.20.

Kávéházak hírek

Március 22. hír borítóképe
Macaron nap 2018

A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

2018.03.20. - 2018.03.20.