Megújult a barista.lap.hu

-
2007.07.19.

Megújult a barista.lap.hu

A profi kávékészítők és a kávé szerelmesei számára útjára indítottuk a barista.lap.hu linkgyűjteményt. Az oldal célja, hogy bemutassa a kávé világának összetettségét azok számára, akik még csak ismerkednek a témával, ugyanakkor folyamatosan a legfrissebb és legérdekesebb linkeket jelenítse meg a "kávé-mániákusok" és profi kávékészítők számára. E cél érdekében a tematikus felsorolás jó része külföldi oldalakat listáz. Az alábbiakban néhány érdekes oldal ízelítőképpen:


Kávétudomány
Az internetes Kávé Kutató Intézet (Coffee Research Intstitute) portálja a kávé világát tudományos szempontból mutatja be – a mezőgazdaság, a piac, vagy a technológia oldaláról, de megtudhatjuk azt is hogy Olaszországban több mint 270 ezer ember dolgozik baristaként, vagy hogy az Egyesült Államokban a kávéfogyasztók 18,12%-a a gourmet kávékat favorizálja.
Espresso Made in Italy
Enrico Maltoni világhírű eszpresszógép gyűjteménye 1901-től 1962-ig mutatja be a gépeket. A gyűjtemény egyszerre nyújt élményt a kávé, a technológia, az élő történelem és a design kedvelőinek. A vándorkiállítás Európát és a világot járja, a könyv 200 képben mutatja be a gyűjtemény legértékesebb darabjait.
Viva Barista
Az amerikai közösségi oldal jelmondata – "Vigyük a kávét az utcákra!" – már jelzi, hogy a baristákat mozgósító, egyfajta virtuális szakszervezeti lapról van szó. Több mint 700 regisztrált barista, szakcikkek, munkaközvetítés, linkgyűjtemény, sztorik, blog…


Tovább az oldalra>>

További híreink:
A fenntarthatóság szempontjából is romlott hazánk állapota
A finnugor testvériség elárulásával vádolják Gyurcsányt
Új földgázmezőt találtak a magyar–horvát határon

Tetszett a(z) Megújult a barista.lap.hu hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megújult a barista.lap.hu hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg