2008.07.09.

Mint a mesében

Az elmúlt hetekben fájdalmas hangvételű levelet kaptak az esztergomi Központi Kávéház e-mail hírlevelének előfizetői: "A Sötét Erő bezárt minden ajtót és ablakot, kirekesztve mindazt, mi szép és jó, köztük Benneteket" - szól a nekrológ.


A Kávéházak.hu azonban utánajárt, és kiderült: a Gonosz győzelme korántsem végleges. A 2006 végén példátlan pompával megnyitott kávéház néhány héten belül új tulajdonossal feltámad.

A halott-támasztó csókot az országos hálózattal rendelkező Szamos Marcipán lehelte az egykor Sisi királyné által is látogatott, nagy gonddal felújított történelmi kávéház homlok(zat)ára. Kelényi Ádám, a cég vezetője elmondta: a patinás kávéház július közepétől egy cseppet cukrászdásabb irányultsággal folytatja majd tevékenységét. A gazdag sütemény-, fagylalt- és koktélválasztékkal újraindított kávézó-cukrászda a hálózat egyik zászlóshajója is lehet a Duna-kanyarban. Jótett helyébe jót várj: reméljük, a korábbi üzletvezetés kudarcát a vendégek is hamar feledni tudják, és a Központi Kávéház ismét Esztergom egyik kedvelt találkozópontjává válik.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 27. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Mint a mesében hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Mint a mesében hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s