2008.09.03.

Műanyag szék és aranyhal

A Borbély utca és a Katona József utca sarkán található kis park a Figaro kávézó nyáriasított felségterülete. A kert alig pár száz méterre fekszik a Nyugati téri forgatagtól, mégis, ahogy helyet foglalunk a szökőkút mellett, lecsendesedik minden.


A halk vízcsobogás, a barátságos fogadtatás sok vendéget tesz napi visszajáróvá. A park mellőzi a hangulatfokozó kiegészítőket, a lampionokat és a díszkivilágítást. A kör alakú medence lassú mozgású díszhalai főleg az óvodások érdeklődését keltik fel.

Délután gyerekes családokat, csevegő néniket, magányos laptoposokat láthatunk a lombos fák és a napernyők árnyékában, este nyolckor pedig már tele van a hely: egy-két társaság a kapuban ácsorogva alternatív ülőhely után kutat. Ilyenkor jön Ottó, és megoldja a kilátástalannak tűnő helyzetet pár műanyag szék telepítésével. Érdemes időben érkezni annak, aki nádszékes, köztéri pados asztalt szeretne - azért is, mert a lakókra való tekintettel tízkor bezár a kert.

A nyári melegben jeges kávét, frappékat és sorbettót is kínálnak. Kávét minden létező hosszúságban készítenek, sőt a tejes kávé olyan változatát is ígérik, ami pont olyan, mint az otthoni. Jól illik hozzá a marlenka, de lehet a biosüteményekkel is kísérletezni. A borlap ugyan szűkös, ám annál nívósabb pincék nedűit kínálja.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 34. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Műanyag szék és aranyhal hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Műanyag szék és aranyhal hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s