Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa 2010.06.15.
Ha szereti a kávét, de a sima mokka vagy hosszú kávé már kicsit unalmas, akkor az estét feltétlenül nálunk kezdje! A Vendéglátóipari Múzeumban olyan különleges kávékat kóstolhat és készíthet profi baristák segítségével, amelyektől garantáltan éberen tölti a Múzeumok Éjszakáját!

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre június 19-én a Múzeumok éjszakája, melynek keretein belül több száz izgalmas programmal és kiállítással várják a látogatókat. Ilyekor késő éjszakáig lehet megtekinteni a programban részt vevő múzeumokat, valamint ingyenesen vehetők igénybe a BKV menetrendszerű járatai a megvásárolt karszalaggal, és természetesen idén is rendelkezésre állnak a múzeumbuszok.
Az egyes programok és kiállítások a múzeumokban eltérő időpontban kezdődhetnek, és érhetnek véget, de 18.00 és 3.00 között mindenütt lesz valamilyen esemény.

Az első Múzeumok éjszakáját 1999-ben Franciaországban rendezték meg Szent Iván éjjelén. Ennek mintájára 2003 óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében hazánkban is minden évben megrendezésre kerül, amelyet mindig Szent Iván éjhez legközelebb eső szombat éjszaka tartanak, és évről-évre egyre több látogatót vonz.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad otthont az októberig tartó Feketeleves – a kávéfőzés története című kiállításnak, így június 19-ére is egy különleges kávés programmal készültek. 18.00-tól barista-bemutató veszi kezdetét, ahol a látogatók megtekinthetik a kávékészítés folyamatát, a cappuccino öntést, és díszítési technikákat tanulhatnak. 19.00-tól pedig tárlatvezetés kezdődik a kávés kiállítás területén.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1051. Budapest
Szent István tér 15.