2010.06.15.

Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa

Ha szereti a kávét, de a sima mokka vagy hosszú kávé már kicsit unalmas, akkor az estét feltétlenül nálunk kezdje! A Vendéglátóipari Múzeumban olyan különleges kávékat kóstolhat és készíthet profi baristák segítségével, amelyektől garantáltan éberen tölti a Múzeumok Éjszakáját!


Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre június 19-én a Múzeumok éjszakája, melynek keretein belül több száz izgalmas programmal és kiállítással várják a látogatókat. Ilyekor késő éjszakáig lehet megtekinteni a programban részt vevő múzeumokat, valamint ingyenesen vehetők igénybe a BKV menetrendszerű járatai a megvásárolt karszalaggal, és természetesen idén is rendelkezésre állnak a múzeumbuszok.
Az egyes programok és kiállítások a múzeumokban eltérő időpontban kezdődhetnek, és érhetnek véget, de 18.00 és 3.00 között mindenütt lesz valamilyen esemény.

Az első Múzeumok éjszakáját 1999-ben Franciaországban rendezték meg Szent Iván éjjelén. Ennek mintájára 2003 óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében hazánkban is minden évben megrendezésre kerül, amelyet mindig Szent Iván éjhez legközelebb eső szombat éjszaka tartanak, és évről-évre egyre több látogatót vonz.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad otthont az októberig tartó Feketeleves – a kávéfőzés története című kiállításnak, így június 19-ére is egy különleges kávés programmal készültek. 18.00-tól barista-bemutató veszi kezdetét, ahol a látogatók megtekinthetik a kávékészítés folyamatát, a cappuccino öntést, és díszítési technikákat tanulhatnak. 19.00-tól pedig tárlatvezetés kezdődik a kávés kiállítás területén.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1051. Budapest
Szent István tér 15.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s