Nem fial többé az ELMŰ a fővárosnak

-
2008.01.10.

Nem fial többé az ELMŰ a fővárosnak

Árvíz: a minisztérium nem fizet, csőd fenyegeti a településeket? Távfűtés - melegen ajánlva Elbukta a pert a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás


FN
Teljesen megszűnik a Fővárosi Önkormányzat tulajdonosi kontrollja az áramszolgáltatás felett, amennyiben maradék 10 százalékos részesedése is elkel pénteken az ELMŰ-ben. A főváros 16, de akár 20 milliárd forintot is kasszírozhat részvényeiért, az összeget nagyjából 10 év alatt "szedné be" Budapest az áramtársaság profitjából.


A legnagyobb profitot fialó közműcégének résztulajdonától válik meg véglegesen a főváros várhatóan pénteken. A "három nagy" – áram, gáz, víz – cég közül az ELMŰ hozza a legtöbb nyereséget, a 2006-os év után az adózást követően 14,5 milliárd forint eredményt könyvelt el a társaság. Ahogy Boross Norbert, az ELMŰ Nyrt. szóvivőjétől megtudtuk, társaságuk hosszú évekre visszatekintően részvényesbarát osztalékpolitikát folytatott, így eredményük 95-98 százalékát osztották ki tulajdonosaiknak. Ez azt jelenti, hogy a főváros 10,54 százalékos tulajdoni részesedése után nagyjából 1,4 milliárd forintot kapott a 2006-os üzleti év eredményéből.

Tovább>>

További híreink:
Árvíz: a minisztérium nem fizet, csőd fenyegeti a településeket?
Távfűtés - melegen ajánlva
Elbukta a pert a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás

Tetszett a(z) Nem fial többé az ELMŰ a fővárosnak hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Nem fial többé az ELMŰ a fővárosnak hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg