2009.09.01.

Országos és Európai "házi" Bajnokság

A Costa Barista versenyt 2006 óta rendezik meg és minden évben más-más ország ad helyet neki. Az Országos bajnokság után az Európai döntőt, kis hazánk celebrálta. A külföldi versenyzők visszajelzései alapján megnyugodhatnak a szervezők, mind az ellátás mind a lebonyolítás tekintetében.


A közel 20 fős delegáció a verseny előtti nap érkezett, így jutott egy kis idő a városlátogatásra, nevezetességeink megtekintésére, és nem utolsó sorban egy finom vacsorára a Kétszáz éves étteremben. Minden barista versenyzőt elkísért a trénere is, hogy segítségére lehessen a felkészülés során.

Szerbia, Görögország, Bulgária, Írország, Horvátország, Oroszország és Magyarország győztesei versengtek az európai bajnoki címért. Magyarországot Both Imola képviselte.

A magyar induló, Both Imola már már az Országos forduló nyerteseként, Magyar Bajnokként képviselte hazánkat.
Felkészítője, mint minden Costa dolgozónak, Molnár Attila.
A baristák különleges italkölteményekkel is megmérettették magukat, ebben a kategóriában Imola kapta a különdíjat.

Az első helyezést az olasz származású ír versenyző, Elia Burbello nyerte el, a másodikért járó "pálmát" és a különleges ital különdíját Both Imola kapta. A harmadik hellyel járó dobogót Marat Tsarev orosz versenyző foglalhatta el.

A bajnokság menete

Costa sztenderdeknek megfelelően elkészíteni 2 espresso-t, 2 cappuccino-t, 2 café latte- t és 2 macchiato doppio-t.
A bajnokok a 30 perces versenyidőt, az őrlő és a kávégép programozásával, állításával kezdték és precíz takarítással zárták.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Országos és Európai "házi" Bajnokság hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Országos és Európai "házi" Bajnokság hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s