Országos és Európai "házi" Bajnokság 2009.09.01.
A Costa Barista versenyt 2006 óta rendezik meg és minden évben más-más ország ad helyet neki. Az Országos bajnokság után az Európai döntőt, kis hazánk celebrálta. A külföldi versenyzők visszajelzései alapján megnyugodhatnak a szervezők, mind az ellátás mind a lebonyolítás tekintetében.

A közel 20 fős delegáció a verseny előtti nap érkezett, így jutott egy kis idő a városlátogatásra, nevezetességeink megtekintésére, és nem utolsó sorban egy finom vacsorára a Kétszáz éves étteremben. Minden barista versenyzőt elkísért a trénere is, hogy segítségére lehessen a felkészülés során.

Szerbia, Görögország, Bulgária, Írország, Horvátország, Oroszország és Magyarország győztesei versengtek az európai bajnoki címért. Magyarországot Both Imola képviselte.

A magyar induló, Both Imola már már az Országos forduló nyerteseként, Magyar Bajnokként képviselte hazánkat.
Felkészítője, mint minden Costa dolgozónak, Molnár Attila.
A baristák különleges italkölteményekkel is megmérettették magukat, ebben a kategóriában Imola kapta a különdíjat.

Az első helyezést az olasz származású ír versenyző, Elia Burbello nyerte el, a másodikért járó "pálmát" és a különleges ital különdíját Both Imola kapta. A harmadik hellyel járó dobogót Marat Tsarev orosz versenyző foglalhatta el.

A bajnokság menete

Costa sztenderdeknek megfelelően elkészíteni 2 espresso-t, 2 cappuccino-t, 2 café latte- t és 2 macchiato doppio-t.
A bajnokok a 30 perces versenyidőt, az őrlő és a kávégép programozásával, állításával kezdték és precíz takarítással zárták.