Országos és Európai "házi" Bajnokság

-
2009.09.01.

Országos és Európai "házi" Bajnokság

A Costa Barista versenyt 2006 óta rendezik meg és minden évben más-más ország ad helyet neki. Az Országos bajnokság után az Európai döntőt, kis hazánk celebrálta. A külföldi versenyzők visszajelzései alapján megnyugodhatnak a szervezők, mind az ellátás mind a lebonyolítás tekintetében.


A közel 20 fős delegáció a verseny előtti nap érkezett, így jutott egy kis idő a városlátogatásra, nevezetességeink megtekintésére, és nem utolsó sorban egy finom vacsorára a Kétszáz éves étteremben. Minden barista versenyzőt elkísért a trénere is, hogy segítségére lehessen a felkészülés során.

Szerbia, Görögország, Bulgária, Írország, Horvátország, Oroszország és Magyarország győztesei versengtek az európai bajnoki címért. Magyarországot Both Imola képviselte.

A magyar induló, Both Imola már már az Országos forduló nyerteseként, Magyar Bajnokként képviselte hazánkat.
Felkészítője, mint minden Costa dolgozónak, Molnár Attila.
A baristák különleges italkölteményekkel is megmérettették magukat, ebben a kategóriában Imola kapta a különdíjat.

Az első helyezést az olasz származású ír versenyző, Elia Burbello nyerte el, a másodikért járó "pálmát" és a különleges ital különdíját Both Imola kapta. A harmadik hellyel járó dobogót Marat Tsarev orosz versenyző foglalhatta el.

A bajnokság menete

Costa sztenderdeknek megfelelően elkészíteni 2 espresso-t, 2 cappuccino-t, 2 café latte- t és 2 macchiato doppio-t.
A bajnokok a 30 perces versenyidőt, az őrlő és a kávégép programozásával, állításával kezdték és precíz takarítással zárták.

Tetszett a(z) Országos és Európai "házi" Bajnokság hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Országos és Európai "házi" Bajnokság hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg