2019.11.18.

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán

Szeglet néven alakított ki kávézót és közösségi teret az Albertfalva utca 3-ban évek óta bezárt gyógyszertár helyén a Salva Vita Alapítvány, mely immár több mint 25 éve küzd a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért és társadalmi integrációjáért.


"Egyszerre felemelő és vidám és megható és barátságos... Legalábbis mi így éltük meg. Reméljük, hogy akik velünk ünnepeltek, hasonló pozitív élményekkel távoztak." - áll az alapítvány közleményében a november 14-i megnyitóval kapcsolatban.


A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével.

A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várják az érdeklődőket.A ház a Salva Vita Alapítvány képzési és rendezvényközpontjaként fog működni, de egyben sérült emberek alkotótere és munkahelye is lehet.

Munkájukhoz nagyon sok sikert kívánunk!

Forrás: https://www.facebook.com/salvavitaalapitvany/

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

H i r d e t é s

x-presso

Kávéházak hírek

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
Ne higgy a vészharangoknak!

Futótűzként szárnyalt végig az elmúlt nap hazánkban is, hogy a Nemzetközi Kávészervezet (ICO) a kávétermesztő országokat képviselő kormányközi testület legfrissebb havi jelentésében azzal számol, hogy a kávékereslet jócskán felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben. Nézzük, hogy mit is jelent a "jócskán", van-e okunk aggódni.

2019.12.08.
Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
Athén lesz a World of Coffee 2021 helyszíne

A Specialty Kávé Szövetség (SCA) bejelentette, hogy az athéni Metropolitan Expo-val közösen 2021. június 24-26. között fogják megtartani a „World of Coffee 2021” rendezvényt a görög fővárosban.

2019.12.07.
Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon

Több mint két tucat európai nemzet kiskereskedelmi kávézópiacát vizsgálva, összesen 37.598 kávézót üzemeltetnek a nagy láncok, mely 3,4 százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban, – áll az Allegra világkávé-portáljának a 2020-as európai kávépiacról szóló jelentésében.

2019.12.03.

H i r d e t é s