2019.11.18.

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán

Szeglet néven alakított ki kávézót és közösségi teret az Albertfalva utca 3-ban évek óta bezárt gyógyszertár helyén a Salva Vita Alapítvány, mely immár több mint 25 éve küzd a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért és társadalmi integrációjáért.


"Egyszerre felemelő és vidám és megható és barátságos... Legalábbis mi így éltük meg. Reméljük, hogy akik velünk ünnepeltek, hasonló pozitív élményekkel távoztak." - áll az alapítvány közleményében a november 14-i megnyitóval kapcsolatban.


A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével.

A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várják az érdeklődőket.A ház a Salva Vita Alapítvány képzési és rendezvényközpontjaként fog működni, de egyben sérült emberek alkotótere és munkahelye is lehet.

Munkájukhoz nagyon sok sikert kívánunk!

Forrás: https://www.facebook.com/salvavitaalapitvany/

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
Megduplázná a MOL a Fresh Cornerek számát 2021-re

Jelentős bővülést és fejlesztést tervez a MOL a Fresh Corner kávézók kapcsán és a rivális olajcégek üzletei mellett versenyezni kívánnak a McDonald's, a Starbucks, a KFC és a Costa Coffee vendégeiért is.

2020.01.12.
Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
A Lavazza beszáll a Forma-1-be

A Lavazza együttműködési megállapodást kötött a 2020 FIA Formula One World Championship bajnokságban induló ROKiT Williams Racing csapatával.

2020.01.11.
Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
A Pepsi is beszáll a kávé üzletbe

A Pepsi bejelentette, hogy Pepsi Café néven 2020 áprilisában új italokat dob a piacra az Egyesült Államokban, mely összekapcsolja a kávé testesebb ízét a Pepsi kóla könnyed, frissítő ízével.

2019.12.22.

H i r d e t é s