Szánalmas össznépi mutyizás

-
2007.06.27.

Szánalmas össznépi mutyizás

Budapesten találkozik XVI. Benedek és II. Alekszij pátriárka? Őssejtbank a jövőbe Megváltoztatta a pápa a pápaválasztás szabályait


FN
Hálapénzt elfogadhatunk, az sem nagy baj, ha a borravaló után nem adózunk, de feketén ne foglalkoztassunk építőmunkásokat, mert az erkölcsileg elítélendő. Így gondolkozik a lakosság többsége a rejtett gazdaságról az Ecostat idén tavasszal publikált felmérése szerint. A Figyelőnet a szégyellt, de be nem vallott jövedelmek és a magyarok se vele, se nélküle viszonyáról kérdezett néhány a témában illetékes szakértőt.


A feketefoglalkoztatás, az adóelkerülések, a nem regisztrált áruk forgalma és a pénzmosás a legelterjedtebb megnyilvánulásai a rejtett gazdaságnak - sorolja Belyó Pál az Ecostat igazgatója, aki akár 22-25 százalékra becsüli az adózás szempontjából rejtve maradó jövedelmek arányát a teljes hazai GDP-ben. Annak ellenére, hogy mindkét érték jelentős csökkenést mutat a kilencvenes évekhez képest, ez az arány még mindig meglehetősen magas a fejlett gazdaságokra jellemző 4-10 százalékhoz viszonyítva.

Tovább>>

További híreink:
Budapesten találkozik XVI. Benedek és II. Alekszij pátriárka?
Őssejtbank a jövőbe
Megváltoztatta a pápa a pápaválasztás szabályait

Tetszett a(z) Szánalmas össznépi mutyizás hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szánalmas össznépi mutyizás hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg