2010.09.15.

Szeptember 17-én megnyitott a Hadik!

Újra nyit a Hadik! – olvashattuk már sokszor a szalagcímet, de most bármilyen hihetetlen is, tényleg megnyílik a legendás kávéház. A pesti Centrál és a New York után Budán is egy történelmi nagy kávéház tárta ki kapuit: a Hadik.
Az ünnepélyes megnyitót szeptember 17-én pénteken tartják, sajtótájékoztatóval egybekötve, amely 13 órakor kezdődik. Az üzemeltetők célja, hogy a 20-as 30-as évek mitikussá vált művészeti pezsgését és konszolidált szórakozást kedvelők magas színvonalú kiszolgálását az ezredfordulón túl is régimódi pompájában teremtsék újjá. Ugyanezen a napon megnyílik az első hadikos kiállítás is. 18 órakor Opánszki Tamás festőművész megnyitója kezdődik Dudás Barbara művészettörténész-hallgató, Saly Noémi irodalomtörténész és Zeke Gyula író közreműködésével.
A nagyközönség számára 18-ától látogatható a kávézó és a kiállítás is.

Friss információkat a kávéház blogján lehet olvasni, amit folyamatosan frissítenek majd.

Megnyitóról képeket itt találnak.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

Szeptember 17-én megnyitott a Hadik! hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
Szeptember 17-én megnyitott a Hadik! hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s