Szocializmust épít a borsodi kis Kuvait

-
2008.01.21.

Szocializmust épít a borsodi kis Kuvait

Regisztrált álláskeresők: igen nagy a szórás országosan A gárda szerint az egyház magát minősíti Még három gázáremelés jöhet az idén


FN
Ingyen víz, csatorna, kábeltévé, nyomott áras élelmiszerbolt, térítésmentes iskolai étkezés, betelepedési és házfelújítási támogatás – mindez 2008-ban, egy ezerfős kisfaluban, Berentén. A titok: a vegyi gyár által a településnek fizetett évi 6-700 milliós adó. A falu ugyanakkor az egyik leginkább katasztrófaveszélyes település az országban.


A tél a legrosszabb arcát mutatja, amikor megérkezünk a gyáraktól ölelt kis borsodi településre. A szürke ködből felsejlő kémények, üzemek között gurulunk be az ezerfős falucskába, amely épp a gyárak miatt évente egymilliárdos költségvetéssel gazdálkodhat. A környező ipari üzemek – leginkább a Borsodchem, de ezen kívül az AES Hőerőmű és a Linde – tetemes adót fizet Berentének, amelyből az önkormányzat máshol elképzelhetetlen támogatásokat ad az itt lakóknak.

Tovább>>

További híreink:
Regisztrált álláskeresők: igen nagy a szórás országosan
A gárda szerint az egyház magát minősíti
Még három gázáremelés jöhet az idén

Tetszett a(z) Szocializmust épít a borsodi kis Kuvait hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szocializmust épít a borsodi kis Kuvait hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg