Programajánló: Tea a vendéglátásban

-
2019.11.28.

Programajánló: Tea a vendéglátásban

Tapasztaltad már Te is, hogy egy 4 csillagos szállodában, ahol fantasztikus a konyha, remek séffel és ételekkel, bőséges reggelivel várnak, a Magyarországon kapható legolcsóbb, aromásított filteres gyümölcsteákat kínálták? Ha vendéglátásban dolgozol, itt egy lehetőség, hogy nálad ne így legyen.


Személyre szabott tea-szaktanácsadás és oktatás a gasztronómia főszereplőinek.

Ezt a szolgáltatást személyes tapasztalat, nem túl pozitív élmény ihlette.

Családilag nyaraltunk egy olyan 4 csillagos szállodában, ahol fantasztikus a konyha, remek séffel és ételekkel, bőséges reggelivel, ahol a kaviár is simán megállja a helyét. Na de a teakínálat! Sokkoló volt. A Magyarországon kapható legolcsóbb, aromásított filteres gyümölcsteákat kínálták. Kaviárhoz!

Ez a tény nem csak elszomorított, de el is gondolkoztatott. Hogyan tudnám a hazai teafogyasztási kultúrát felzárkóztatni, ha egy elegáns szállodában/étteremben sem kínálnak minőségi szálas teát? Holott nyaraláskor, mikor mindenki elidőzik a reggelinél, nem siet, igazán lenne ideje a vendégeknek kóstolni, tesztelgetni a teákat. Legideálisabb helyszín egy szálloda reggeliző étterme arra, hogy rászokjanak a vendégek a nyugodt, minőségi teázásra.

Ezért Neked szól a felhívásom, ha

  • kávézót,
  • bisztrót,
  • bárt,
  • cukrászdát,
  • panziót, vagy hotelt
  • éttermet működtetsz.
Kérlek szánj rá egy kis időt, energiát, befektetést, és kínálj a fantasztikus ételeid mellé nem csak minőségi bort és speciality kávét, de prémium szálas teát is.

Mert a vendégeid megérdemlik!

Miben tudok segíteni?
  • összeállítjuk a menüsorhoz és a helyszínhez, vendégkörhöz leginkább illő teakínálatot
  • kapcsolataimmal, több éves tapasztalatommal segítek beszerezni a teákat és a szükséges eszközöket, ha igényled
  • a dolgozók alap vagy haladó teaképzésen vesznek részt, amin magabiztos, használható tudásra tesznek szert, és tájékozottságukkal képesek lesznek el is adni a drágább, de minőségi teákat
  • megtanítom, hogyan kommunikálják a vendégek felé a tealapot, hogyan ajánlják a teát eltérő vendégköröknek.

Legyél Te is a partnerünk, egyedi ajánlatért keress a marianna@kameliakert.hu elérhetőségen vagy hívj a (+36) 20/294-9375 telefonszámon és hivatkozz a kávéházak.hu oldalra.

Varga Marianna teaszakértő

Tetszett a(z) Programajánló: Tea a vendéglátásban hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Programajánló: Tea a vendéglátásban hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg