2008.05.14.

Tűző napon forró csoki

Törékeny még a tavasz, ám lassan megtelnek a teraszok, és a polgárok könnyű szerkezetű székeken múlatják az időt. A kitelepülésre alkalmas első tavaszi hétvége Vác másfél éve felújított barokk főterén ért bennünket, egy igen ígéretes kávézó - pontosabban csokizó - teraszán.


Tovább a kávézó adatlapjára >>

Elsőre úgy tűnik, keresve sem találhattunk volna az évszakhoz kevésbé illő helyszínt, hiszen a Choco Cafe kimondottan forró csokoládéra, teákra és bonbonokra, azaz a borongós téli-őszi napokra alkalmas kedélyjavítókra szakosodott.

Tételünket cáfolandó a terasz szépen megtelt korzózó helyi családokkal, fiatalokkal, valamint a csinos főtér szomszédságában található bormúzeum által idecsalogatott turistákkal. A helyiek már rutinosan közlekednek a 2006-ban nyílt műintézményben: némelyikük annyira megszerette a chilistől az epres-borsoson át a rózsás forró csokoládéig terjedő extrém, ám minőségi kínálatot, hogy a szikrázó napsütésben sem mond le róla.

Mások kávéházként használják a helyet: tehetik, hiszen bőséges a sajtóválaszték, de jóféle eszpresszó s a süteményeken túl croissant is akad. Az üzlet honlapon deklarált törekvése leginkább mégis odabent érthető meg: a Choco Cafe legfőbb célja, hogy "Vácott is legyen egy klasszikus kávéházi világot képviselő hely, mely felveszi a versenyt az ország legjobb kávézóival".

És valóban, hangsúlyt kap a nosztalgia (tonettszékek, régi váci fényképek a falon) és a versenyképesség is a gondosan szelektált, minőségi termékekkel, vagy a bensőséges, családés gyermekbarát térkialakítással. Talán csak a nyárra kellene még felkészülni - esetleg egy csokoládés koktélválasztékkal?

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 19. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • Tűző napon forró csoki hír borítóképe
  Macaron nap 2018

  A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

  2018.03.20. - 2018.03.20.

  Kávéházak hírek

  Tűző napon forró csoki hír borítóképe
  Macaron nap 2018

  A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

  2018.03.20. - 2018.03.20.