2008.06.10.

Vízipipaillatban

A jó kávé - a mind több kávézóban olvasható mondás szerint - pokolfekete, halálerős és szerelemédes.


Főként a belvárosban lépten-nyomon találni közel-keleti étkezdét, ám ha török kávét és hangulatot szeretnénk, könnyen hoppon maradhatunk: a legtöbb helyen csak klasszikus, olasz eljárással készített kávékat adnak. A keletiesre szabott, tulajdonosáról elnevezett Café Kara hagyományőrző kávéival és ételeivel, illetve belső terével ezért hiánypótló, néhány részletben mégis hiányérzetünk támadt.

A kávékészítés komoly szertartás a balkáni kultúrákban, a főzéstől a felszolgálásig eseményszámba megy, ennek azonban a Karában nem lehetünk tanúi. Pedig érdemes volna kihasználni az egzotikumnak számító, úgynevezett háromszorosan felfuttatott kávéfőzési eljárást, és egy külső látványpulttal élménnyé emelni a műveletet - ha már a kávé előcukrozása és kardamommal fűszerezése nehezen megoldható. Ezzel együtt a török kávé ízletes, nem úgy, mint az olasz eszpresszó, s a terasz sem követi a belső tér nagyszerűségét. Bár a vízipipaillat és az eredeti zene szerencsésen szervezi a kinti teret, bátran mondhatjuk: a kávézóban még bőven van kiaknázható lehetőség.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 23. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Vízipipaillatban hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Vízipipaillatban hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s