2008.06.10.

Vízipipaillatban

A jó kávé - a mind több kávézóban olvasható mondás szerint - pokolfekete, halálerős és szerelemédes.


Főként a belvárosban lépten-nyomon találni közel-keleti étkezdét, ám ha török kávét és hangulatot szeretnénk, könnyen hoppon maradhatunk: a legtöbb helyen csak klasszikus, olasz eljárással készített kávékat adnak. A keletiesre szabott, tulajdonosáról elnevezett Café Kara hagyományőrző kávéival és ételeivel, illetve belső terével ezért hiánypótló, néhány részletben mégis hiányérzetünk támadt.

A kávékészítés komoly szertartás a balkáni kultúrákban, a főzéstől a felszolgálásig eseményszámba megy, ennek azonban a Karában nem lehetünk tanúi. Pedig érdemes volna kihasználni az egzotikumnak számító, úgynevezett háromszorosan felfuttatott kávéfőzési eljárást, és egy külső látványpulttal élménnyé emelni a műveletet - ha már a kávé előcukrozása és kardamommal fűszerezése nehezen megoldható. Ezzel együtt a török kávé ízletes, nem úgy, mint az olasz eszpresszó, s a terasz sem követi a belső tér nagyszerűségét. Bár a vízipipaillat és az eredeti zene szerencsésen szervezi a kinti teret, bátran mondhatjuk: a kávézóban még bőven van kiaknázható lehetőség.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 23. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Vízipipaillatban hír borítóképe
    Macaron nap 2018

    A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

    2018.03.20. - 2018.03.20.

    Kávéházak hírek

    Vízipipaillatban hír borítóképe
    Macaron nap 2018

    A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez.

    2018.03.20. - 2018.03.20.