2008.05.29.

Vizuális hullámvasút

Nem éppen frekventált hely egy kávézó számára - családias, baráti néptelenség jellemzi délután ötkor. Csak egy asztalnál ülnek, scrabble-t játszanak, a háttérben snooker megy az Eurosporton. Pedig tele is lehetne, hiszen a kis terasz fölé platánfák hajolnak, ezen a héten akciósak a jobbnál jobb borok, és kedvezőek az árak.


Az itallap kellemes meglepetés: saját készítésű emlékkönyv selyemszalaggal, ceruzás kézírással, a fennmaradó oldalak pedig vendégkönyvként szolgálnak, egyelőre eredmény nélkül. Röviditalokból a kínálat széles, de az üdítőpártiak is megtalálhatják számításukat egy pohár málnaszörpben vagy limonádéban. A kávékínálatot viszont csak néhány különlegességgel fejelték meg, s nem jár kísérővíz, pedig ez a hely igényességéhez mérten elvárható lenne.

A Katica hangulatát nehéz kifejezni: igazi vizuális hullámvasút. Antik hatású falióra, tejesköcsög a polcon, plazmatévé aranyozott rámában. A falakon szicíliai témájú szépiafotók, és a burkolat, az uralkodó árnyalat is mediterrán hatású. Nincs két egyforma asztal, és mindegyiket más stílusú székek veszik körbe. Kell pár év, hogy letisztuljanak az elképzelések, és a kevesebb legyen a több.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 21. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Vizuális hullámvasút hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Vizuális hullámvasút hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s