Vizuális hullámvasút 2008.05.29.
Nem éppen frekventált hely egy kávézó számára - családias, baráti néptelenség jellemzi délután ötkor. Csak egy asztalnál ülnek, scrabble-t játszanak, a háttérben snooker megy az Eurosporton. Pedig tele is lehetne, hiszen a kis terasz fölé platánfák hajolnak, ezen a héten akciósak a jobbnál jobb borok, és kedvezőek az árak.

Az itallap kellemes meglepetés: saját készítésű emlékkönyv selyemszalaggal, ceruzás kézírással, a fennmaradó oldalak pedig vendégkönyvként szolgálnak, egyelőre eredmény nélkül. Röviditalokból a kínálat széles, de az üdítőpártiak is megtalálhatják számításukat egy pohár málnaszörpben vagy limonádéban. A kávékínálatot viszont csak néhány különlegességgel fejelték meg, s nem jár kísérővíz, pedig ez a hely igényességéhez mérten elvárható lenne.

A Katica hangulatát nehéz kifejezni: igazi vizuális hullámvasút. Antik hatású falióra, tejesköcsög a polcon, plazmatévé aranyozott rámában. A falakon szicíliai témájú szépiafotók, és a burkolat, az uralkodó árnyalat is mediterrán hatású. Nincs két egyforma asztal, és mindegyiket más stílusú székek veszik körbe. Kell pár év, hogy letisztuljanak az elképzelések, és a kevesebb legyen a több.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 21. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.