Kávéházi hírek

Beszélgetés a Fúzió Rádióban Saly Noémi irodalomtörténész, író és kávéházi szaktudorral. Interneten: www.fuzioradio.hu. Rádión: 93.5 mhz-n Bp. 11. kerület körzetében. Téma: kávézók, kávéházak, presszók.
2007.11.26.
A profi kávékészítők és a kávé szerelmesei számára útjára indítottuk a barista.lap.hu linkgyűjteményt. Az oldal célja, hogy bemutassa a kávé világának összetettségét azok számára, akik még csak ismerkednek a témával, ugyanakkor folyamatosan a legfrissebb és legérdekesebb linkeket jelenítse meg a "kávé-mániákusok" és profi kávékészítők számára. E cél érdekében a tematikus felsorolás jó része külföldi oldalakat listáz. Az alábbiakban néhány érdekes oldal ízelítőképpen:
2007.07.19.
Buza Péter illusztrált biográfiájával
A Nagy Budapest Törzsasztal tagjai kivételes könyvészeti seményre, a BUDAPEST KÖNYVEK sorozat elso kötetének bemutatójára várják a BUDAPEST olvasóit, a vendéglátás, az újságírás, a kultúrhistória muveloit és barátait 2007. március 7-én, szerdán, 17 órára a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea termébe.
2007.03.06.
Index
Érdemes munkanélkülivé válni Belgiumban, legalábbis, ha valaki a német autógyártó cég, a Volkswagen brüsszeli gyárában dolgozott: az elbocsátandó dolgozók olyan kárpótlást harcoltak ki maguknak, hogy jobban járnak, mint ha megmaradt volna az állásuk.
2006.12.21.
NOL
Felemás pozsonyi döntés a körmöcbányai ciános technológiájú aranykitermelésről

Robert Fico kormánya karácsony előtti utolsó ülésén felemás döntést hozott a körmöcbányai (Kremnica) aranybánya-projekt ügyében. Szigorította ugyan a hatályos szlovákiai bányatörvényt, mert megtiltotta a ciános technológia alkalmazását a geológiai kutatás és a fejtés során, de nem tett eleget a körmöcbányai (Kremnica) önkormányzat és Besztercebánya megye, valamint számos környezetvédő szerveződés követelésének, amelyek az emberre és a természetre ártalmas módszer alkalmazásának teljes betiltását követelték. A Fico-kabinet szigorú környezetvédelmi feltételek teljesítése esetén nem zárta ki aranyérc kitermelésének lehetőségét ezzel a technológiával.
2006.12.21.