A 10. Barista Világbajnokság végeredménye 2009.04.20. | Barista Bajnokságok
Véget ért a tizedik Barista Világbajnokság, amelynek idén (április 17-20-ig) az Egyesült Államokbeli Atlanta adott otthont. Molnár Attila, a magyar bajnok a vasárnapi döntőbe jutott, a versenyző ezzel 46 nemzet barista bajnokát utasította maga mögé!


A jubileumi verseny csodálatos eredménnyel zárult Magyarország számára. Molnár Attila a csütörtöktől szombatig, három napon át tartó elődöntőkből továbbjutva, a vasárnapi nagydöntőben képviselte hazánkat.
Attila, a múlt évi, Koppenhágában rendezett VB-n 11-ik helyezést ért el, most szinte"lefelezve" azt, a hatodik helyen zárta a versenyt. Célja ez évben – saját bevallása szerint és a versenyen elmondottak alapján is – csak annyi volt, hogy bemutassa a világnak a kávé iránt érzett szenvedélyét, és közben jól érezze magát. Ez a recept 100%-ig bevált!
Az egész magyar kávés szakma nevében gratulálunk a kimagasló eredményhez!
A verseny további részleteiről nemsokára még írunk és várjuk Attilát is egy élménybeszámolóra, de addig is a döntő végeredménye:

A 10. Barista Világbajnokság döntője

1. Gwylim Davies Egyesült Királyság
2. Sammy PiccoloKanada
3. Michale Phillips Egyesült Államok
4. Colin Harmon Írország
5. Lee Jong Hoon Korea
6. Molnár Attila – Magyarország


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein