A keresztrefeszítés a Google Earth-ön 2008.01.30. | Zacc
Titkos katonai bázisok, a horogkereszt-alakú épületek, a gyanútlan napozók és egyéb furcsaságok után végre kimondottan keresztény szempontból is vannak a Google Earth-nek érdekességei. Ha bárki kételkedett például Noé bárkájának létezésében, most megnézheti műholdas felvételen.

A műholdaknak azt is sikerült megörökíteniük, ahogy Mózes elválasztja a Vörös tengert, és Izrael népe száraz lábbal átkel rajta:

A legfontosabb felvétel azonban Jézus keresztrefeszítésről készült:

Nos, természetesen sokkal inkább műalkotásokról van szó, mintsem hamisított műholdas képekről. Az ausztrál Glue Society művészei valami nagyon modern és trendi dolgot (ez lenne a Google Earth) ötvöztek egy olyan valamivel, amiről alapvetően szöveges leírásaink, jobb esetben emberi szemszögből készült festményeink vannak.

Az persze kérdés, hogy a madártávlatú ábrázolások kinek mennyire segíthetnek a történetek elképzelésében, kinek jelentenek majd valamilyen lelki többletet, vagy netán kit távolítanak inkább el a - némely részletükben nagyon is realisztikus - képek. Az alkotások - laikus szemmel és első látásra - talán nem tűnnek kimagasló művészi értékűnek, de érdemes az alkotók honlapját is megnézni - vitán felül zseniális.

Jó is lesz rájuk figyelni, hiszen további történelmi és mitológiai eseményeket terveznek megműholdasítani.


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein