A világ kávéi- A kávék világa 2009.02.12. | Barista iskola
A Barista Hungary elindította Kávékurzusát. Ajánljuk mindazok számára, akik a kávékészítéssel nem hivatásszerűen foglalkoznak, de szeretnének komolyabban elmélyülni a kávé világában. Ugyanakkor érdekes és hasznos információkhoz juthatnak azon vendéglátók is, akik nem csak jobban elkészíteni akarják a kávét, de jobban megismerni is.

Főszerepben mindazon művelődéstörténeti, kulturális, érzékszervi, mezőgazdasági, kávés-történelmi, botanikai érdekesség és szépség, ami a Barista tanfolyam szigorú tematikájába nem illeszthető be. Ez az oktatás 4 alkalomból áll, az egyes foglalkozások időtartama 3 tanóra. A kávékurzusra négy egymást követő héten, csütörtök esténként 17.30-20.00 között várjuk az érdeklődőket.

Tematika

 • Espresso és cappuccino
  Az olasz kávékultúra - történelem, technológia, márkák, kávéitalok. Italkészítés profi gépeken, szakképzett barista segítségével.
 • Országok és italok
  A török kávézási kultúra bemutatása. Európa és a kávé - french press, karlsbadi kanna, bécsi kávé. Kávé- és kávéháztörténeti visszatekintés, tradicionális kávéitalok, kóstolás.
 • A világ kávéi
  Kávétermelő országok, különleges fajták, termőterületek. Kávékeverékek - pörkölés. Távoli országok egzotikus kávéitalai.
 • Különlegességek és koktélok
  Klasszikus kávékülönlegességek. Forró és hideg variációk. Alkoholos kevert italok kávéval. Barista világbajnokságok legérdekesebb kreatív italai.

  A kávékurzus ára: 35 000 Ft (+áfa) / fő
  Időpontok június 4.- 11.- 18.- 25. vagy július 2.- 9.- 16.- 23.

  Kapcsolat: info@barista.hu


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein