Barista 2009.08.03. | Barista iskola
A nyári szezonban a baristákra kevesen gondolnak. A vendégek érdeklődésének központjába a bartenderek kerülnek, akik a teraszokon keverik a finomabbnál finomabb koktékolat, flair bemutatókat tartanak és "besöprik" az ezekért járó elismeréseket. Ne feledkezzünk el azonban "szegény" kávés szakemberekről se, akik ilyenkor is szorgalmasan és nagy odafigyeléssel készítik az italokat a pultban.

Sokan hiszik, hogy a szezonban kevesebb a munkájuk, de egy jól működő teraszon gyakran nagyobb kávéfogyást realizálnak, mint az őszi-téli időszakban. Ha mellé vesszük a jeges kávé és tea variációkat, frissen készített limonádékat, gyümölcsös frissítőket és a palackozott hideg italokkal kapcsolatos munkát – belátható, hogy valójában jóval több munka vár a baristákra, mint egyébként.
Nem könnyíti munkájukat az sem, hogy a kávés munkaterületen megszokott 30°C kiegészül a külső környezet 35-40°C-os hőmérsékletével. A vendégek szomjasak, a munkába járók idegesek (hogy épp nem nyaralhatnak), a turisták igényesek (mert nyaralnak és pénzükért a legjobbat akarják).
Gondoljunk tehát pár másodpercig a dolgozó baristákra a nyári mindennapokon is – ne csak a versenyek, izgalmak és sikerek idején kívánjunk nekik jó munkát és kitartást a kávékészítésben!


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein