Barista Bajnokságok 2010.02.08.

Elindultak a nemzeti kávés bajnokságok

Hazánkban április 23-25 között rendezik a különböző kávés versenyeket. A világbajnokságok jún. 23-25-e között kerülnek megrendezésre az Egyesül Királyságban. Ennek megfelelően már megkezdődtek a nemzeti versenyek Európában, és a világ különböző pontjain.


Január 27., Szlovákia
Ezévben elsőként Szlovákia rendezte meg az országos bajnokságát, ami Tasos Delichristos (kávés párlat világbajnok) szakmai felügyeletével és vezető zsűrizésével zajlott.
Stanislav Cibula 2007 után másodszor is megszerezte a barista bajnoki címet.
A latte art versenyt nőuralom jellemezte, a dobogó mindhárom fokát hölgy foglalta el, az első helyezett Miriam Szábóolova lett.
A kávé és párlat témában Marian Galuska 22 ponttal győzött.
Képek a bajnokságról

Február 2-4., Egyesült Királyság
A háromnapos megmérettetés első napját Neil Le Bihan, az Exchange Coffee baristája nyerte meg latte art-ban. Ő öntötte a legszebb lszabadkezes motívumot, egy forgatott rozettát, a végén hármas tulipán dísszel.

Másnap Edmund Buston a 2009-es kölni kávé és párlat VB 2. helyezettje újból diadalmaskodott a hazai bajnokságon. Különleges kávéja a Martini Potento volt: frissen elkészített espresso olasz mogyorólikörrel keverve, triple sec-kel rétegezve, friss tejszínnel és csokoládéreszelékkel koronázva.

Ugyanekkor rendezték a regionális (dél-nyugati) barista viadalt, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokság március 1-jén lesz, Londonban.
Képek a bajnokságról

Február 3., Svájc
A helvét baristák összecsapásának győztese Matthias Bühler 486 ponttal, a legjobb cappuccinoval és kávékülönlegességgel utasította maga mögé a többi versenyzőt. Különleges italát a világhírű olasz kávés desszert, a tiramisu ihlette.
A latte art bajnok Martin Egger, Kávé és Párlat-ban Sandra Stucki lett az első.
René Fleischer 4,06 perc alatt sikerült teljesítette a kávékóstolás háromszögtesztjét, minek során 8 italból 8-at sikerült eltalálnia.
Képek a bajnokságról

A hazai versenyekre jelnetkezni itt lehet.

H i r d e t é s

KávéBár Bazár 2018 #Day1 cikk borítóképe
KávéBár Bazár 2018 #Day1

Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.

Barista Bajnokságok 2018.03.03.
VI. Magyar Barista Bajnokság

Már csak két nap, és kezdetét veszi a VI. Magyar Barista Bajnokság, és ezzel együtt a Csodálatos Kávé kiállítás is.

Barista Bajnokságok 2010.04.21.
Visszaszámlálás

Már csak egy hónap és kezdődnek a hazai kávés versenyek. A tervek szerint Magyarországon soha nem látott kávés dzsembori várható a többnapos eseményen. A már jól megszokott Barista Bajnokság mellett sok más újdonság is lesz, de az itthoni helyzet áttekintése előtt nézzük a legfrissebb híreket Angiából.

Barista Bajnokságok 2010.03.17.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s