Barista Bajnokságok 2010.02.08.

Elindultak a nemzeti kávés bajnokságok

Hazánkban április 23-25 között rendezik a különböző kávés versenyeket. A világbajnokságok jún. 23-25-e között kerülnek megrendezésre az Egyesül Királyságban. Ennek megfelelően már megkezdődtek a nemzeti versenyek Európában, és a világ különböző pontjain.


Január 27., Szlovákia
Ezévben elsőként Szlovákia rendezte meg az országos bajnokságát, ami Tasos Delichristos (kávés párlat világbajnok) szakmai felügyeletével és vezető zsűrizésével zajlott.
Stanislav Cibula 2007 után másodszor is megszerezte a barista bajnoki címet.
A latte art versenyt nőuralom jellemezte, a dobogó mindhárom fokát hölgy foglalta el, az első helyezett Miriam Szábóolova lett.
A kávé és párlat témában Marian Galuska 22 ponttal győzött.
Képek a bajnokságról

Február 2-4., Egyesült Királyság
A háromnapos megmérettetés első napját Neil Le Bihan, az Exchange Coffee baristája nyerte meg latte art-ban. Ő öntötte a legszebb lszabadkezes motívumot, egy forgatott rozettát, a végén hármas tulipán dísszel.

Másnap Edmund Buston a 2009-es kölni kávé és párlat VB 2. helyezettje újból diadalmaskodott a hazai bajnokságon. Különleges kávéja a Martini Potento volt: frissen elkészített espresso olasz mogyorólikörrel keverve, triple sec-kel rétegezve, friss tejszínnel és csokoládéreszelékkel koronázva.

Ugyanekkor rendezték a regionális (dél-nyugati) barista viadalt, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokság március 1-jén lesz, Londonban.
Képek a bajnokságról

Február 3., Svájc
A helvét baristák összecsapásának győztese Matthias Bühler 486 ponttal, a legjobb cappuccinoval és kávékülönlegességgel utasította maga mögé a többi versenyzőt. Különleges italát a világhírű olasz kávés desszert, a tiramisu ihlette.
A latte art bajnok Martin Egger, Kávé és Párlat-ban Sandra Stucki lett az első.
René Fleischer 4,06 perc alatt sikerült teljesítette a kávékóstolás háromszögtesztjét, minek során 8 italból 8-at sikerült eltalálnia.
Képek a bajnokságról

A hazai versenyekre jelnetkezni itt lehet.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s