Barista Bajnokságok 2010.02.08.

Elindultak a nemzeti kávés bajnokságok

Hazánkban április 23-25 között rendezik a különböző kávés versenyeket. A világbajnokságok jún. 23-25-e között kerülnek megrendezésre az Egyesül Királyságban. Ennek megfelelően már megkezdődtek a nemzeti versenyek Európában, és a világ különböző pontjain.


Január 27., Szlovákia
Ezévben elsőként Szlovákia rendezte meg az országos bajnokságát, ami Tasos Delichristos (kávés párlat világbajnok) szakmai felügyeletével és vezető zsűrizésével zajlott.
Stanislav Cibula 2007 után másodszor is megszerezte a barista bajnoki címet.
A latte art versenyt nőuralom jellemezte, a dobogó mindhárom fokát hölgy foglalta el, az első helyezett Miriam Szábóolova lett.
A kávé és párlat témában Marian Galuska 22 ponttal győzött.
Képek a bajnokságról

Február 2-4., Egyesült Királyság
A háromnapos megmérettetés első napját Neil Le Bihan, az Exchange Coffee baristája nyerte meg latte art-ban. Ő öntötte a legszebb lszabadkezes motívumot, egy forgatott rozettát, a végén hármas tulipán dísszel.

Másnap Edmund Buston a 2009-es kölni kávé és párlat VB 2. helyezettje újból diadalmaskodott a hazai bajnokságon. Különleges kávéja a Martini Potento volt: frissen elkészített espresso olasz mogyorólikörrel keverve, triple sec-kel rétegezve, friss tejszínnel és csokoládéreszelékkel koronázva.

Ugyanekkor rendezték a regionális (dél-nyugati) barista viadalt, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokság március 1-jén lesz, Londonban.
Képek a bajnokságról

Február 3., Svájc
A helvét baristák összecsapásának győztese Matthias Bühler 486 ponttal, a legjobb cappuccinoval és kávékülönlegességgel utasította maga mögé a többi versenyzőt. Különleges italát a világhírű olasz kávés desszert, a tiramisu ihlette.
A latte art bajnok Martin Egger, Kávé és Párlat-ban Sandra Stucki lett az első.
René Fleischer 4,06 perc alatt sikerült teljesítette a kávékóstolás háromszögtesztjét, minek során 8 italból 8-at sikerült eltalálnia.
Képek a bajnokságról

A hazai versenyekre jelnetkezni itt lehet.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.

Útjelzők a selyemúton

H i r d e t é s