Barista Bajnokságok 2009.06.22.

Kávés versenyek tavasza 2010-ben

Az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) magyar tagozatának vezetője – Sóti Róbert – tájékoztatása szerint a magyar chapter hivatalos döntést hozott a barista és kávés bajnokságok időpontjáról. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a versenyeket ezután itthon is a tavaszi időszakban tartják.


Hazánkban az utóbbi években megszokottá vált, hogy a Barista Bajnokság ősszel kerül megrendezésre, majd a győztes a rákövetkező évben képviseli hazánkat a világbajnokságon. Így pl. a 2008-as magyar bajnok 2009 áprilisában utazott ki a világversenyre, Atlantába. A külföldön elterjedt módszertan azonban az, hogy az adott év országos bajnokai mérik össze tudásukat a nemzetközi porondon. Ennek szellemében a következő Barista Bajnokságot a 2010-es Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontjában szervezik meg.
A döntés értelmében a VI. Barista Bajnoksággal egy helyszínen és egy időben (de valószínűleg több napra szétosztva) bonyolítják a II. Latte Art Bajnokságot, a II. Kávékóstoló Bajnokságot (Cup Tasting) sőt az első Kávé és Párlat Bajnokságot. Ugyanitt megrendezik (talán még csak bemutató jelleggel) az Ibrikes kávékészítés versenyét is.
Az első helyezettek jogot szereznek az adott világbajnokságokon való részvételre. A pontos helyszínt és időpontot heteken belül nyilvánosságra hozzák és elindul a nevezési időszak.

A már (nagy magyar sikerrel!) lezárult 2009-es Barista VB-t követően, június 26- 28. között Köln-ben rendezik meg a Latte Art és Cup Tasting mellett a "Coffee in Good Spirit" (Kávé és Párlat) és a "Cezve-Ibrik" (Török-kávé készítő) világbajnokságot is.
Hazánkat Horváth Lajos, (Latte Art) Cseresnyés Márk (Cup Tasting)és Hajdú Péter (Coffee in Good Spirit) képviseli.
Sok sikert kívánunk a magyar versenyzőknek!

H i r d e t é s

KávéBár Bazár 2018 #Day1 cikk borítóképe
KávéBár Bazár 2018 #Day1

Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.

Barista Bajnokságok 2018.03.03.
VI. Magyar Barista Bajnokság

Már csak két nap, és kezdetét veszi a VI. Magyar Barista Bajnokság, és ezzel együtt a Csodálatos Kávé kiállítás is.

Barista Bajnokságok 2010.04.21.
Visszaszámlálás

Már csak egy hónap és kezdődnek a hazai kávés versenyek. A tervek szerint Magyarországon soha nem látott kávés dzsembori várható a többnapos eseményen. A már jól megszokott Barista Bajnokság mellett sok más újdonság is lesz, de az itthoni helyzet áttekintése előtt nézzük a legfrissebb híreket Angiából.

Barista Bajnokságok 2010.03.17.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s