Barista Bajnokságok 2010.03.17.

Visszaszámlálás

Már csak egy hónap és kezdődnek a hazai kávés versenyek. A tervek szerint Magyarországon soha nem látott kávés dzsembori várható a többnapos eseményen. A már jól megszokott Barista Bajnokság mellett sok más újdonság is lesz, de az itthoni helyzet áttekintése előtt nézzük a legfrissebb híreket Angiából.


Március1. Egyesült Királyság
Nemrég beszámoltunk az egyik regionális (dél-nyugati angliai) barista viadalról, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokságot külön eseményként, március 1-én rendezték a fővárosban.
Az Egyesült Királyság legjobb húsz baristája mérte össze erejét március 1-én a londoni Hotelympia show-n. A barista bajnokságot végül az ausztrál születésű John Gordon nyerte. A fődíj mellett minden részkategóriában is győzedelmeskedett (espresso, cappuccino, saját különlegesség). Az elért 687 pont jelzi nemzetközi mércével is kiemelkedő teljesítményét, így komoly eséllyel indulhat a világbajnokságon is.

Itthon
Hazánkban április végén tartják a "kávé ünnepét".
Időpont: 2010. április 23-25.
Helyszín: Budapesti Vásárközpont, D pavilon
Megrendezésre kerülő bajnokságok, versenyek:

 • 6. Magyar Barista Bajnokság,
 • Latte Art Bajnokság,
 • Kávé és Párlat (Coffe in Good Spirit) bajnokság,
 • Kávékóstolás (Cup Testing) bajnokság,
 • Török kávé (Ibrik/dzsezva) verseny.

  A szervezőktől kapott információk alapján már minden számban jelentkeztek versenyzők, a klasszikus témákban természetesen jóval többen. A nevezési időszak azonban még nem zárult le.

  Itt várják minden érdeklődő barista jelentkezését.

  Molnár Attila kétszeres magyar barista bajnok úgy határozott, hogy újra megméretteti magát a hazai versenyen. Újdonság, hogy felkészülését nem csak egyedül, de nemzetközi csapatban is végzi. A együttműködés lényege, hogy a versenyzők segítik egymást a megfelelő kávé kiválasztásában, a versenyprogram felépítésében, fejlesztésében. A csapat utolsó összejövetelét március közepén tartotta Koppenhágában, ahol már a nemzeti bajnokságokra összeállított, 15 perces programokat tesztelték, zsűrizték, csiszolgatták a résztvevők.

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
  A kávé, és ami mellette van

  Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

  Barista iskola 2020.01.22.
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

  Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

  Café World 2020.01.20.
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

  A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

  Kávézóláncok 2020.01.18.

  H i r d e t é s