Barista Bajnokságok 2010.03.17.

Visszaszámlálás

Már csak egy hónap és kezdődnek a hazai kávés versenyek. A tervek szerint Magyarországon soha nem látott kávés dzsembori várható a többnapos eseményen. A már jól megszokott Barista Bajnokság mellett sok más újdonság is lesz, de az itthoni helyzet áttekintése előtt nézzük a legfrissebb híreket Angiából.


Március1. Egyesült Királyság
Nemrég beszámoltunk az egyik regionális (dél-nyugati angliai) barista viadalról, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokságot külön eseményként, március 1-én rendezték a fővárosban.
Az Egyesült Királyság legjobb húsz baristája mérte össze erejét március 1-én a londoni Hotelympia show-n. A barista bajnokságot végül az ausztrál születésű John Gordon nyerte. A fődíj mellett minden részkategóriában is győzedelmeskedett (espresso, cappuccino, saját különlegesség). Az elért 687 pont jelzi nemzetközi mércével is kiemelkedő teljesítményét, így komoly eséllyel indulhat a világbajnokságon is.

Itthon
Hazánkban április végén tartják a "kávé ünnepét".
Időpont: 2010. április 23-25.
Helyszín: Budapesti Vásárközpont, D pavilon
Megrendezésre kerülő bajnokságok, versenyek:

 • 6. Magyar Barista Bajnokság,
 • Latte Art Bajnokság,
 • Kávé és Párlat (Coffe in Good Spirit) bajnokság,
 • Kávékóstolás (Cup Testing) bajnokság,
 • Török kávé (Ibrik/dzsezva) verseny.

  A szervezőktől kapott információk alapján már minden számban jelentkeztek versenyzők, a klasszikus témákban természetesen jóval többen. A nevezési időszak azonban még nem zárult le.

  Itt várják minden érdeklődő barista jelentkezését.

  Molnár Attila kétszeres magyar barista bajnok úgy határozott, hogy újra megméretteti magát a hazai versenyen. Újdonság, hogy felkészülését nem csak egyedül, de nemzetközi csapatban is végzi. A együttműködés lényege, hogy a versenyzők segítik egymást a megfelelő kávé kiválasztásában, a versenyprogram felépítésében, fejlesztésében. A csapat utolsó összejövetelét március közepén tartotta Koppenhágában, ahol már a nemzeti bajnokságokra összeállított, 15 perces programokat tesztelték, zsűrizték, csiszolgatták a résztvevők.

 • H i r d e t é s

  KávéBár Bazár 2018 #Day1 cikk borítóképe
  KávéBár Bazár 2018 #Day1

  Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.

  Barista Bajnokságok 2018.03.03.
  VI. Magyar Barista Bajnokság

  Már csak két nap, és kezdetét veszi a VI. Magyar Barista Bajnokság, és ezzel együtt a Csodálatos Kávé kiállítás is.

  Barista Bajnokságok 2010.04.21.
  Elindultak a nemzeti kávés bajnokságok

  Hazánkban április 23-25 között rendezik a különböző kávés versenyeket. A világbajnokságok jún. 23-25-e között kerülnek megrendezésre az Egyesül Királyságban. Ennek megfelelően már megkezdődtek a nemzeti versenyek Európában, és a világ különböző pontjain.

  Barista Bajnokságok 2010.02.08.

  Kávéházak magazin

  Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
  Szálas tea vs. filteres

  A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

  Tea 2019.11.19.
  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.

  H i r d e t é s