Kávéházak magazin

Panettone

A panettone egy olasz, pontosabban milánói eredetű karácsonyi kalácskülönlegesség. Sajnos hazánkban még kevesen ismerik, pedig kávé, tea vagy forró csoki mellé tökéletes párosítás. Igazi téli sütemény az ünnepekre.

Barista Iroda 2010.12.17.
A kávés webshop

A 2006 óta működő Barista Szaküzlet megnyitotta kávés webáruházát. Profi eszközök, valódi kávéminőség, igazi kávéélmény: 6 különböző kávékészítési mód, 40 kávés világmárka, 136 kávékeverék, 350 termék...

Barista Iroda 2009.11.03.
Easy Serving Espresso

A vendéglátásban még igen kevéssé kihasznált eszpresszó rendszerről írunk az alábbiakban. Az E.S.E. (Easy Serving Espresso) nyílt szabványú innovatív rendszerének célja, hogy a végletekig leegyszerűsítse az espresso készítés folyamatát. A rendszerben használt kávépárnákat az angol szóhasználatban gyakran csak "pod" – ként emlegetik.

Barista Iroda 2008.12.18.
A tökéletes csésze

Az olasz FAC Porcelán Manufaktúra a professzionális felhasználók (kávémárkák, vendéglátó üzletek) számára kínál csészéket. A legtöbb olasz kávéforgalamzó az általuk gyártott csészéket használja.Magyarországon csak a Barista Szaküzletben vásárolható ilyen minőségű csésze logózatlanul, akár darabonként, otthoni felhasználásra.

Barista Iroda 2008.12.02.
Mini Hűtő

RETRO Mini Bar.
4 literes kapacitású hűtő- fűtő berendezés, mely működtethető 220V -ról illetve szivargyújtóról.
Tökéletes utitárs piknikhez, horgászáshoz esetleg beállítható irodába, konyhába a kávégép mellé.
Alkalmas 6 dobozos üdítő vagy 2 x 1l tej hűtésére illetve egy- két adag étel melegen tartására.

Barista Iroda 2008.10.21.
Zaccfiók (asztali)

Ezen termékünk megoldást jelenthet azon vendéglátó üzletek számára, akik komolyabb átalakítás nélkül szeretnék megoldani a kávézacc szűrőtartóból történő kiütését és átmeneti tárolását.
Ajánljuk még kis kávéforgalmú vendéglátó egységeknek, illetve higiéniára igényes otthoni baristáknak.

Barista Iroda 2008.10.21.
Senseo kiegészítők

Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.

Barista Iroda 2008.09.05.
Karlsbadi kanna

Sokan azt hiszik, hogy a hosszú kávé kifejezés nem jelezhet minőséget, ez azonban nem igaz! Az eredeti hosszúkávé őshazája Németország, kávékészítési eszköze pedig a karlsbadi kanna.

Barista Iroda 2008.05.19.
Eszpresszó gépek

1946 - Achilles Gaggia megkezdi a rugós csapteleppel ellátott (ú.n. pisztonos) gépek gyártását. Elindul hódító útjára a jellegzetes krémkávé. Ez a technológia áttörést jelentett a kávékészítési módszerek fejlődéstörténetében. Az új technológia nagy nyomással (9 bar) működik.

Barista Iroda 2008.04.30.
Iberital őrlők

A professzionális kávéőrlők működési elve megegyezik. A szemeskávét két őrlőtárcsa között daráljuk meg. Az egyik fixen van rögzítve a géptestre, a másik pedig a motor tengelyén forog. A daráló úgy működik, mint egy kis méretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek.

Barista Iroda 2008.04.30.
Babkávék

A Barista Szaküzletben világhírű olasz kávémárkák espresso- keverékei is beszerezhetők. A fél kilós kiszerelésű kávék ideálisak az otthoni kávékészítők és a profi baristák számára is. A választék folyamatosan bővül!

Barista Iroda 2008.04.30.