Barista Iroda 2008.09.08.

Senseo kiegészítők

Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.


Legyen kávénk négyszer-ötször hosszabb, mint az espresso (1-1,5 dl), de készüljön ugyanannyi kávéból (kb. 7gr) – tehát koffeintartalma az espressóhoz hasonló maradjon, ugyanakkor az állaga legyen viszonylag sűrű, felszíne pedig krémes.

Ez az igény hívta életre a Douwe Egberts és a Philips közös projektjét, melynek során megalkották e kávékultúra ideális kávékészítési technológiáját, a Senseót. A rendszer működésében egyesíti az eszpresszó technológiára jellemző nyomást a csepegtetős kávékészítési móddal. Az eredmény a Senseo krémkávé: sűrű, ugyanakkor könnyed ízvilágú kávé, melyet vastag krém koronáz.

H i r d e t é s

Panettone

A panettone egy olasz, pontosabban milánói eredetű karácsonyi kalácskülönlegesség. Sajnos hazánkban még kevesen ismerik, pedig kávé, tea vagy forró csoki mellé tökéletes párosítás. Igazi téli sütemény az ünnepekre.

Barista Iroda 2011.11.17.
A kávés webshop

A 2006 óta működő Barista Szaküzlet megnyitotta kávés webáruházát. Profi eszközök, valódi kávéminőség, igazi kávéélmény: 6 különböző kávékészítési mód, 40 kávés világmárka, 136 kávékeverék, 350 termék...

Barista Iroda 2009.11.03.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s