Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.
Legyen kávénk négyszer-ötször hosszabb, mint az espresso (1-1,5 dl), de készüljön ugyanannyi kávéból (kb. 7gr) – tehát koffeintartalma az espressóhoz hasonló maradjon, ugyanakkor az állaga legyen viszonylag sűrű, felszíne pedig krémes.
Ez az igény hívta életre a Douwe Egberts és a Philips közös projektjét, melynek során megalkották e kávékultúra ideális kávékészítési technológiáját, a Senseót. A rendszer működésében egyesíti az eszpresszó technológiára jellemző nyomást a csepegtetős kávékészítési móddal. Az eredmény a Senseo krémkávé: sűrű, ugyanakkor könnyed ízvilágú kávé, melyet vastag krém koronáz.
További Kávéházak magazin cikkek
Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
Vietnámi Egg Coffee
Café World, 2024.08.24.
Hogyan játszik össze a kávé és a foci világa?
Café World, 2024.05.31.
Muzsikáló Magyarország program: a kávéházi cigányzene megőrzése
Régi pesti kávéházak, 2024.05.08.
Gyorsabb, Egyszerűbb, Kényelmesebb: Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
Téma, 2024.04.26.
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kávézás művészete és mestersége – válj profi baristává!
2024.10.07.