Kávéházak magazin

Hogyan lehetne életszerűbbé tenni a barista versenyt?

Ugyan az idei versenyek már lezajlottak, de érdemes áttekintenünk, milyen újításokkal lehetne színvonalasabbá, a nézők számára érdekesebbé tenni a barista bajnokságot.
A World Barista Championship (WBC) formátuma – lényegében – a kezdetektől nem változott. Eltolódtak a súlypontok (a technikai tényezőkről az érzékszervire), a szabályalkotók becsuktak kiskapukat (a versenyzők kinyitottak újakat), kifinomult a körítés (kamera, speaker, élő közvetítés). De lényegében minden maradt a régiben.

Barista iskola 2011.08.26.
Pro Barista

Minden szakmának jót tesz, ha időről időre újragondolja, meghatározza saját magát. Ez igaz lehet a kávékészítőkre, baristákra is. A 2003 körül megfogalmazott gondolataink – "…az utóbbi időben egyre többen kezdik emlegetni a "barista" szót a kávéhoz értő báros megnevezéseként… baristának világszerte az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő bárost nevezik…napi munkája a mixerhez, alapanyaggal kapcsolatos tudása a sommelierhez...

Barista iskola 2010.12.17.
Megújúl A Barista

Júniustól vadonatúj oktatótermünkben várjuk szeretettel mindazokat, akik a profi kávékészítés iránt érdeklődnek. A Barista Szaküzlet mellett kialakított új oktatóközpont tökéletes helyszín a barista ismeretek elsajátítására.

Barista iskola 2010.06.15.
Újévi kedvezmény

Karácsonyi akciónkat meghosszabbítottuk!
Amennyiben január 8-ig regisztrál a februári tanfolyamra, az elérhető legnagyobb, 25%-os kedvezményt adjuk a tanfolyam díjából!
Regisztrálni az oktatási díj befizetésével lehet. A regisztrációról névre szóló vouchert adunk.

Listaár: 95.000 Ft (+áfa)
ÚJÉVI kedvezményes ár: 71.250 Ft (+áfa)

Barista iskola 2010.01.04.
Kávés vendéglátás 2010

2009-2010 fordulóján talán érdemes átgondolni a magyar kávés vendéglátók (baristák és kávéházasok) helyzetét, jövőjét.
Ezzel kívánunk a vendéglátóknak sikeres, a vendégeknek kávés élményekben gazdag új évet!

Barista iskola 2009.12.18.
Karácsonyi kedvezmények

A jövő évi tanfolyami időpontok már előjegyezhetők! Szeretettel és óriási kedvezményekkel várjuk a Barista tanfolyamra mind azon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista ismereteket szerezni.

Barista iskola 2009.12.01.
Az év utolsó tanfolyama

Ne vesztegesd az idődet – regisztráld magad az év utolsó, novemberi barista tanfolyamára! Gyakorlat orientált tanulás, nemzetközi sztenderdek, felkészítés a szakszerű munkavégzésre a kávés munkaterületen. Megújult tematikával és az őszi-téli szezonhoz illő különlegességekkel várjuk mindazon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista szakmai ismereteket szerezni.

Barista iskola 2009.11.02.
Barista cikk borítóképe
Barista

A nyári szezonban a baristákra kevesen gondolnak. A vendégek érdeklődésének központjába a bartenderek kerülnek, akik a teraszokon keverik a finomabbnál finomabb koktékolat, flair bemutatókat tartanak és "besöprik" az ezekért járó elismeréseket. Ne feledkezzünk el azonban "szegény" kávés szakemberekről se, akik ilyenkor is szorgalmasan és nagy odafigyeléssel készítik az italokat a pultban.

Barista iskola 2009.08.03.
Barista tanfolyam

A Barista Hungary a tanulók kéréseire reagálva új fizetési konstrukciót és kedvezményeket alakított ki a Barista tanfolyam iránt érdeklődők számára. Célunk, hogy minél több nyitott és ambiciózus szakember jusson hiteles kávés tudáshoz és válhasson ez által igazi baristává!

Barista iskola 2009.05.27.
Tavaszi barista tanfolyam

A Barista Hungary megújult tematikával és az tavaszi-nyári szezonhoz illő különlegességekkel várja a Barista tanfolyamra mindazon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista szakmai ismereteket szerezni.

Barista iskola 2009.04.02.
Barista VB újra az Egyesült Államokban

Az Amerikai (SCAA) és az Európai Különleges Kávé Szövetség(SCAE) szervezésében idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a Barista Világbajnokság (WBC).

Barista iskola 2009.02.28.
A világ kávéi- A kávék világa

A Barista Hungary elindította Kávékurzusát. Ajánljuk mindazok számára, akik a kávékészítéssel nem hivatásszerűen foglalkoznak, de szeretnének komolyabban elmélyülni a kávé világában. Ugyanakkor érdekes és hasznos információkhoz juthatnak azon vendéglátók is, akik nem csak jobban elkészíteni akarják a kávét, de jobban megismerni is.

Barista iskola 2009.02.12.