Barista iskola 2009.02.12.

A világ kávéi- A kávék világa

A Barista Hungary elindította Kávékurzusát. Ajánljuk mindazok számára, akik a kávékészítéssel nem hivatásszerűen foglalkoznak, de szeretnének komolyabban elmélyülni a kávé világában. Ugyanakkor érdekes és hasznos információkhoz juthatnak azon vendéglátók is, akik nem csak jobban elkészíteni akarják a kávét, de jobban megismerni is.


Főszerepben mindazon művelődéstörténeti, kulturális, érzékszervi, mezőgazdasági, kávés-történelmi, botanikai érdekesség és szépség, ami a Barista tanfolyam szigorú tematikájába nem illeszthető be. Ez az oktatás 4 alkalomból áll, az egyes foglalkozások időtartama 3 tanóra. A kávékurzusra négy egymást követő héten, csütörtök esténként 17.30-20.00 között várjuk az érdeklődőket.

Tematika

 • Espresso és cappuccino
  Az olasz kávékultúra - történelem, technológia, márkák, kávéitalok. Italkészítés profi gépeken, szakképzett barista segítségével.
 • Országok és italok
  A török kávézási kultúra bemutatása. Európa és a kávé - french press, karlsbadi kanna, bécsi kávé. Kávé- és kávéháztörténeti visszatekintés, tradicionális kávéitalok, kóstolás.
 • A világ kávéi
  Kávétermelő országok, különleges fajták, termőterületek. Kávékeverékek - pörkölés. Távoli országok egzotikus kávéitalai.
 • Különlegességek és koktélok
  Klasszikus kávékülönlegességek. Forró és hideg variációk. Alkoholos kevert italok kávéval. Barista világbajnokságok legérdekesebb kreatív italai.

  A kávékurzus ára: 35 000 Ft (+áfa) / fő
  Időpontok június 4.- 11.- 18.- 25. vagy július 2.- 9.- 16.- 23.

  Kapcsolat: info@barista.hu

 • H i r d e t é s

  Hogyan lehetne életszerűbbé tenni a barista versenyt?

  Ugyan az idei versenyek már lezajlottak, de érdemes áttekintenünk, milyen újításokkal lehetne színvonalasabbá, a nézők számára érdekesebbé tenni a barista bajnokságot.
  A World Barista Championship (WBC) formátuma – lényegében – a kezdetektől nem változott. Eltolódtak a súlypontok (a technikai tényezőkről az érzékszervire), a szabályalkotók becsuktak kiskapukat (a versenyzők kinyitottak újakat), kifinomult a körítés (kamera, speaker, élő közvetítés). De lényegében minden maradt a régiben.

  Barista iskola 2011.08.26.
  Pro Barista

  Minden szakmának jót tesz, ha időről időre újragondolja, meghatározza saját magát. Ez igaz lehet a kávékészítőkre, baristákra is. A 2003 körül megfogalmazott gondolataink – "…az utóbbi időben egyre többen kezdik emlegetni a "barista" szót a kávéhoz értő báros megnevezéseként… baristának világszerte az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő bárost nevezik…napi munkája a mixerhez, alapanyaggal kapcsolatos tudása a sommelierhez hasonlítható…" – máig megállják helyüket. Felmerültek azonban új kérdések, amik új válaszokat, pontosabb meghatározásokat követelnek.

  Barista iskola 2010.12.17.
  Megújúl A Barista

  Júniustól vadonatúj oktatótermünkben várjuk szeretettel mindazokat, akik a profi kávékészítés iránt érdeklődnek. A Barista Szaküzlet mellett kialakított új oktatóközpont tökéletes helyszín a barista ismeretek elsajátítására.

  Barista iskola 2010.06.15.

  Kávéházak magazin

  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.
  Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal? II.

  Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

  Zacc 2019.10.16.
  Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal?

  A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

  Zacc 2019.09.09.

  H i r d e t é s