Barista iskola 2009.02.12.

A világ kávéi- A kávék világa

A Barista Hungary elindította Kávékurzusát. Ajánljuk mindazok számára, akik a kávékészítéssel nem hivatásszerűen foglalkoznak, de szeretnének komolyabban elmélyülni a kávé világában. Ugyanakkor érdekes és hasznos információkhoz juthatnak azon vendéglátók is, akik nem csak jobban elkészíteni akarják a kávét, de jobban megismerni is.


Főszerepben mindazon művelődéstörténeti, kulturális, érzékszervi, mezőgazdasági, kávés-történelmi, botanikai érdekesség és szépség, ami a Barista tanfolyam szigorú tematikájába nem illeszthető be. Ez az oktatás 4 alkalomból áll, az egyes foglalkozások időtartama 3 tanóra. A kávékurzusra négy egymást követő héten, csütörtök esténként 17.30-20.00 között várjuk az érdeklődőket.

Tematika

 • Espresso és cappuccino
  Az olasz kávékultúra - történelem, technológia, márkák, kávéitalok. Italkészítés profi gépeken, szakképzett barista segítségével.
 • Országok és italok
  A török kávézási kultúra bemutatása. Európa és a kávé - french press, karlsbadi kanna, bécsi kávé. Kávé- és kávéháztörténeti visszatekintés, tradicionális kávéitalok, kóstolás.
 • A világ kávéi
  Kávétermelő országok, különleges fajták, termőterületek. Kávékeverékek - pörkölés. Távoli országok egzotikus kávéitalai.
 • Különlegességek és koktélok
  Klasszikus kávékülönlegességek. Forró és hideg variációk. Alkoholos kevert italok kávéval. Barista világbajnokságok legérdekesebb kreatív italai.

  A kávékurzus ára: 35 000 Ft (+áfa) / fő
  Időpontok június 4.- 11.- 18.- 25. vagy július 2.- 9.- 16.- 23.

  Kapcsolat: info@barista.hu

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
  A kávé, és ami mellette van

  Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

  Barista iskola 2020.01.22.
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

  Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

  Café World 2020.01.20.
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

  A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

  Kávézóláncok 2020.01.18.

  H i r d e t é s