Barista iskola 2009.08.03.

Barista

A nyári szezonban a baristákra kevesen gondolnak. A vendégek érdeklődésének központjába a bartenderek kerülnek, akik a teraszokon keverik a finomabbnál finomabb koktékolat, flair bemutatókat tartanak és "besöprik" az ezekért járó elismeréseket. Ne feledkezzünk el azonban "szegény" kávés szakemberekről se, akik ilyenkor is szorgalmasan és nagy odafigyeléssel készítik az italokat a pultban.


Sokan hiszik, hogy a szezonban kevesebb a munkájuk, de egy jól működő teraszon gyakran nagyobb kávéfogyást realizálnak, mint az őszi-téli időszakban. Ha mellé vesszük a jeges kávé és tea variációkat, frissen készített limonádékat, gyümölcsös frissítőket és a palackozott hideg italokkal kapcsolatos munkát – belátható, hogy valójában jóval több munka vár a baristákra, mint egyébként.
Nem könnyíti munkájukat az sem, hogy a kávés munkaterületen megszokott 30°C kiegészül a külső környezet 35-40°C-os hőmérsékletével. A vendégek szomjasak, a munkába járók idegesek (hogy épp nem nyaralhatnak), a turisták igényesek (mert nyaralnak és pénzükért a legjobbat akarják).
Gondoljunk tehát pár másodpercig a dolgozó baristákra a nyári mindennapokon is – ne csak a versenyek, izgalmak és sikerek idején kívánjunk nekik jó munkát és kitartást a kávékészítésben!

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s