Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
A nyári szezonban a baristákra kevesen gondolnak. A vendégek érdeklődésének központjába a bartenderek kerülnek, akik a teraszokon keverik a finomabbnál finomabb koktékolat, flair bemutatókat tartanak és "besöprik" az ezekért járó elismeréseket. Ne feledkezzünk el azonban "szegény" kávés szakemberekről se, akik ilyenkor is szorgalmasan és nagy odafigyeléssel készítik az italokat a pultban.
Sokan hiszik, hogy a szezonban kevesebb a munkájuk, de egy jól működő teraszon gyakran nagyobb kávéfogyást realizálnak, mint az őszi-téli időszakban. Ha mellé vesszük a jeges kávé és tea variációkat, frissen készített limonádékat, gyümölcsös frissítőket és a palackozott hideg italokkal kapcsolatos munkát – belátható, hogy valójában jóval több munka vár a baristákra, mint egyébként.
Nem könnyíti munkájukat az sem, hogy a kávés munkaterületen megszokott 30°C kiegészül a külső környezet 35-40°C-os hőmérsékletével. A vendégek szomjasak, a munkába járók idegesek (hogy épp nem nyaralhatnak), a turisták igényesek (mert nyaralnak és pénzükért a legjobbat akarják).
Gondoljunk tehát pár másodpercig a dolgozó baristákra a nyári mindennapokon is – ne csak a versenyek, izgalmak és sikerek idején – kívánjunk nekik jó munkát és kitartást a kávékészítésben!
További Kávéházak magazin cikkek
Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
Vietnámi Egg Coffee
Café World, 2024.08.24.
Hogyan játszik össze a kávé és a foci világa?
Café World, 2024.05.31.
Muzsikáló Magyarország program: a kávéházi cigányzene megőrzése
Régi pesti kávéházak, 2024.05.08.
Gyorsabb, Egyszerűbb, Kényelmesebb: Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
Téma, 2024.04.26.
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
Mi található egy kávékapszulában?
2023.02.16.