Barista iskola 2009.02.28.

Barista VB újra az Egyesült Államokban

Az Amerikai (SCAA) és az Európai Különleges Kávé Szövetség(SCAE) szervezésében idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a Barista Világbajnokság (WBC).


A verseny a szokásoshoz képest kicsit korábban, április 16-19. között várja mindazokat, akik nyomon szeretnék követni a legjobb kávékészítők viadalát. Akinek nincs lehetősége ellátogatni Atlantába, annak ígérjük, hogy a kavehazak.hu-n is olvashat az eseményekről. Reméljük a múlt évben bevezetett élő online közvetítés ez évben is elérhető lesz, de aki nem tud addig várni, annak javasoljuk, látogasson el a WBC honlapjára, ahol az előző év döntőseinek versenyprogramja megtekinthető!

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s