Barista iskola 2009.02.28.

Barista VB újra az Egyesült Államokban

Az Amerikai (SCAA) és az Európai Különleges Kávé Szövetség(SCAE) szervezésében idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a Barista Világbajnokság (WBC).


A verseny a szokásoshoz képest kicsit korábban, április 16-19. között várja mindazokat, akik nyomon szeretnék követni a legjobb kávékészítők viadalát. Akinek nincs lehetősége ellátogatni Atlantába, annak ígérjük, hogy a kavehazak.hu-n is olvashat az eseményekről. Reméljük a múlt évben bevezetett élő online közvetítés ez évben is elérhető lesz, de aki nem tud addig várni, annak javasoljuk, látogasson el a WBC honlapjára, ahol az előző év döntőseinek versenyprogramja megtekinthető!

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s