Blog írások 2018.05.29.

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, safe heaven az Andrássy utca szívében

Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.


Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.

 

Múlt heti látogatásunk során zárás után fogadott Csordás Gergő, a Flow üzletvezetője. Belépve azonnal lenyűgöztek a hatalmas terek, a modern és a kopott design keveréke. Gergő elmesélte, hogy már régóta állt a nagy helység itt, többeket megkerestek kiadás céljából, azonban riasztó volt a nagy tér. A Flow nem kicsit szakított ezzel a hellyel, hiszen belső terei kétszer 70 négyzetméteresek, míg az oktatóterem is nagyjából ennyit tesz ki, a terasz pedig kb. 80 négyzetméter területű. Hatalmas terek, nagy befogadóképesség.

 

Látogatásomkor még nem volt minden kész, egy kezdő, ismerkedős nyitvatartást tartottak a múlt héten, habár maga a kávézó május 23-án nyitotta ki először kapuit. A kezdeti státuszban még hiányzott egy-két részlet, az oktatóterem sem volt még kész, de Gergő néhány gondolatot e téren is megosztott velünk:

 

„A Lucky Cap-es Tóth Sanyival fogtunk össze. Boros Gergő és Antalóczy Gyuri fog oktatni főleg és ők használják majd leginkább az oktatótermet. Sanyi főként bemutatóteremként fogja használni és gépeket láthatunk majd.”

 

Már egy éve tervezgették a Flow megnyitását és az Andrássy utcai helység egy ismerős révén került szóba. Hiába az elrettentően nagy terület vagy az ezzel járó fenntartási költségek, a Flow megszületett és hódítani kíván. A designban a modern minimál berendezés, letisztult elemek, a hullámok fedezhetők fel, azonban a falak beszédesek a régi épületet illetően. Mivel maga az épület műemlék, ezért nem lehet felújítani sem kívülről sem belülről igazán, Gergőék csak állapotmegóvási munkálatokat végezhettek.

 

A méreteken és a designon túl mitől érdekes még a Flow? Itt nem csak isteni kávékat kóstolhattok, de reggeli- és ebédmenüket, valamint a’la carte-ot is kínálnak a vendégek számára, emellett az oktatóterem is sok lehetőséggel kecsegtet. Ételkínálatát tekintve a minél színesebb konyha kialakítására törekedtek, így az étlapon teljesen húsmentes, vegán éltelek közül válogathattok majd, de a szokásos péksütemények nem maradnak ki a sorból.

 

Érdekesség, hogy nem hisznek a kézi filterben, így nincs is az üzletben ilyen lehetőség. A Flow koncenciójában elsődleges a széles kávékínálat fenntartása, illetve a konzisztencia. Látogatásomkor Casino Mocca és Colona kávéi közül válogathattunk, de egy egészen különleges kávéval is készülnek hamarosan. A Fuglen japán pörkölő kávéjáért rajgonaka a Flow kitalálói és szerencsére Oslóban is ugyanezen a napon nyílt egy pörkölője a márkának, így az már biztos, hogy kóstolhatjátok majd a Flowban is. És még mindig nem ért véget az izgalom. A kávézó célja, hogy az idővel különböző évjáratú kávék összekóstolásának adjanak lehetőséget, mindezt kávéfagyasztással szeretnék elérni. A rendszer kiépítésével ritka és izgalmas kávékat kóstolhattok majd, mely biztosan nagyot dob a kávéélményen. A kávéfagyasztást az egész földön csak néhány helyen alkalmazzák, mely újab esélyt ad a Flownak a diverzifikációra.

A hely nagysága és a kínálat szélessége magasabb számú személyzetet igényel. A tervek szerinte három barista, két felszolgáló, két konyhai személyzet fogja gördülékenyé tenni a mindennapokat, így törekedve a fogyasztói igények kielégítésére.

A látogatásról egy rövid videó is felkerült a Facebookra, amit ITT megnézhettek. De azt ajánlom, ha tényleg kíváncsiak vagytok a Flowra, akkor holnap irány az Andrássy út 66!

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

H i r d e t é s

x-presso

Kávéházak magazin

Darált vagy őrölt kávé? Vigyázz, a kettő nem ugyanaz! cikk borítóképe
Darált vagy őrölt kávé? Vigyázz, a kettő nem ugyanaz!

Ha eddig Te is úgy vélekedtél, mint a többség, a cikk elolvasása után talán most egy világ fog összeomlani benned. Na, jó, azt azért mégse, de egészen biztos, hogy nagyon meg fogsz lepődni. Fel kell, hogy világosítsalak: a két fogalom egyáltalán nem ugyanazt jelenti! (x)

Blog írások 2019.12.01.
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés cikk borítóképe
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

Október 23-án múlt egy éve, hogy megalakult egy fiatal magyar csapat és forradalmat hirdetett az Y generáció számára unalmas és sablonos vendéglátós enteriőrök világába. Ők az OnBoard Furniture, azaz Marci, Gergő, Dani és Jani, akik szakdolgozataik mellett egyedi bútorokat készítenek használt gördeszkákból és snowboardokból.

Café Budapest 2019.11.27.
Ennyi kávét igyál, ha migrénre vagy hajlamos cikk borítóképe
Ennyi kávét igyál, ha migrénre vagy hajlamos

Az American Journal of Medicine közzétett új tanulmányában az Egyesült Államok kutatói arra keresték a választ, hogy a koffein és alkohol tartalmú italok milyen hatással vannak a migrénes fejfájásra és az alvás minőségére.

Kávé és egészség 2019.11.26.

H i r d e t é s