Blog írások 2018.05.28.

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, safe heaven az Andrássy utca szívében

Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.


Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.

 

Múlt heti látogatásunk során zárás után fogadott Csordás Gergő, a Flow üzletvezetője. Belépve azonnal lenyűgöztek a hatalmas terek, a modern és a kopott design keveréke. Gergő elmesélte, hogy már régóta állt a nagy helység itt, többeket megkerestek kiadás céljából, azonban riasztó volt a nagy tér. A Flow nem kicsit szakított ezzel a hellyel, hiszen belső terei kétszer 70 négyzetméteresek, míg az oktatóterem is nagyjából ennyit tesz ki, a terasz pedig kb. 80 négyzetméter területű. Hatalmas terek, nagy befogadóképesség.

 

Látogatásomkor még nem volt minden kész, egy kezdő, ismerkedős nyitvatartást tartottak a múlt héten, habár maga a kávézó május 23-án nyitotta ki először kapuit. A kezdeti státuszban még hiányzott egy-két részlet, az oktatóterem sem volt még kész, de Gergő néhány gondolatot e téren is megosztott velünk:

 

„A Lucky Cap-es Tóth Sanyival fogtunk össze. Boros Gergő és Antalóczy Gyuri fog oktatni főleg és ők használják majd leginkább az oktatótermet. Sanyi főként bemutatóteremként fogja használni és gépeket láthatunk majd.”

 

Már egy éve tervezgették a Flow megnyitását és az Andrássy utcai helység egy ismerős révén került szóba. Hiába az elrettentően nagy terület vagy az ezzel járó fenntartási költségek, a Flow megszületett és hódítani kíván. A designban a modern minimál berendezés, letisztult elemek, a hullámok fedezhetők fel, azonban a falak beszédesek a régi épületet illetően. Mivel maga az épület műemlék, ezért nem lehet felújítani sem kívülről sem belülről igazán, Gergőék csak állapotmegóvási munkálatokat végezhettek.

 

A méreteken és a designon túl mitől érdekes még a Flow? Itt nem csak isteni kávékat kóstolhattok, de reggeli- és ebédmenüket, valamint a’la carte-ot is kínálnak a vendégek számára, emellett az oktatóterem is sok lehetőséggel kecsegtet. Ételkínálatát tekintve a minél színesebb konyha kialakítására törekedtek, így az étlapon teljesen húsmentes, vegán éltelek közül válogathattok majd, de a szokásos péksütemények nem maradnak ki a sorból.

 

Érdekesség, hogy nem hisznek a kézi filterben, így nincs is az üzletben ilyen lehetőség. A Flow koncenciójában elsődleges a széles kávékínálat fenntartása, illetve a konzisztencia. Látogatásomkor Casino Mocca és Colona kávéi közül válogathattunk, de egy egészen különleges kávéval is készülnek hamarosan. A Fuglen japán pörkölő kávéjáért rajgonaka a Flow kitalálói és szerencsére Oslóban is ugyanezen a napon nyílt egy pörkölője a márkának, így az már biztos, hogy kóstolhatjátok majd a Flowban is. És még mindig nem ért véget az izgalom. A kávézó célja, hogy az idővel különböző évjáratú kávék összekóstolásának adjanak lehetőséget, mindezt kávéfagyasztással szeretnék elérni. A rendszer kiépítésével ritka és izgalmas kávékat kóstolhattok majd, mely biztosan nagyot dob a kávéélményen. A kávéfagyasztást az egész földön csak néhány helyen alkalmazzák, mely újab esélyt ad a Flownak a diverzifikációra.

A hely nagysága és a kínálat szélessége magasabb számú személyzetet igényel. A tervek szerinte három barista, két felszolgáló, két konyhai személyzet fogja gördülékenyé tenni a mindennapokat, így törekedve a fogyasztói igények kielégítésére.

A látogatásról egy rövid videó is felkerült a Facebookra, amit ITT megnézhettek. De azt ajánlom, ha tényleg kíváncsiak vagytok a Flowra, akkor holnap irány az Andrássy út 66!

Küri Attila

Kaffeine powered by Freyja cikk borítóképe
Kaffeine powered by Freyja

Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában

Blog írások 2019.08.28.
Hosszúhétvégi tippek kávéimádóknak Ljubljanában cikk borítóképe
Hosszúhétvégi tippek kávéimádóknak Ljubljanában

A 2018-as évben sok-sok hosszúhétvége kapott helyet, így aki kedveli az utazást vagy éppen az aktív pihenés rajongója, az is örülhet. Ha követtétek az Instagramon a Kávéházak.hu-t, akkor biztosan láttátok a március 15-i hétvégén a #sloveniancoffeetour sztorikat, Ljubljanában, Szlovéniában jártunk. Olvassatok tovább a ljubljanai kávés tapasztalatokról.

Blog írások 2018.03.29.

Kávéházak magazin

cipő kávéból és PET palackból » Rens cikk borítóképe
cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)

Zacc 2019.08.09.
Az espresso titkai cikk borítóképe
Az espresso titkai

Ha valódi olasz espresso készítésébe fogunk, érdemes betartani egy-két jelentéktelennek tűnő, ám annál fontosabb szabályt, különösen, ha olasz vendégeink vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik azok az apró fortélyok, amiktől igazán fenséges az olasz espresso, és amik betartásával bárki autentikus végeredményt érhet el. (x)

Kávé akadémia 2019.08.07.
Kaffeine powered by Freyja cikk borítóképe
Kaffeine powered by Freyja

Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában

Blog írások 2019.08.28.