Blog írások 2019.06.28.

Kaffeine powered by Freyja

Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában


A Kaffeine Espresso Bar sosem félt a kihívásoktól: nyitottak kávézót nyüzsgő plázában és Verrasztóékkal is közreműködtek már a Kálvin téri bázis kialakításában. Mindegyik próbálkozás abszolút sikeresnek bizonyult. Nem meglepő módon a negyedik Kaffeine is tartogat izgalmakat, hiszen a már ismert One Eleven és Has Bean kávékat házasították a Freyja croissantokkal. 

 

forrás: Freyja Facebook

A The Mill-es srácok 2019. februárjában döntöttek úgy, hogy öt év után eljutottak oda, hogy üzletet nyissanak. Az izgalmas croissanok illata nemcsak a Szövetség utcát járja körbe, de városszerte terjedt a híre. 

 

A Freyja sikersztori azonban nem áll meg a Szövetség utcánál. Nagy Dávid, a Kaffeine vezére, már egy ideje forgatta a fejében a negyedik kávézó megnyitását. A Nagymező is a tervek között volt, azonban a Freyja sikerére gyorsan reagálva forrt ki a végleges terv. 

 

Dávid és Gergőek kapcsolata azonban nem újkeletű, már korábban is ők szállították a croissantokat a kávézókba, de a Kaffeine powered by Freyja mégis más lesz. Megtartva a klasszikus Kaffeine designt, a finom Has Bean és One Eleven kávékat érkezik a 4 sós és 4 édes croissan a Nagymezőbe, ahol semmilyen más sütemény nem lesz kapható. 

 

A negyedik kávézó egyedi módon saját melegkonyhát kapott, hogy helyben készüljenek a péksütemények, melyek előkészítve, fagyasztott állapotban érkeznek majd a Nagymezőbe, ahol saját péklányuk fogja kisütni a friss croikat. 

forrás: Freyja Facebook

Mindezentúl miért érdemes pont ebbe az egysége ellátogatni? A kávé minősége, a finom szendvicsek alapnak mondhatók, azonban a croissant választék tartogat meglepetéseket. Folyamatosan új és különleges ízek várják a betérőket és azt ígérik Dávidék, hogy nem lesz átfedés a napi kínálatban a Freyjával. Azonban senki se aggódjon az ikonikus pisztáciás croissant állandó szereplője lesz a Nagymező polcainak is.

Szatmári Nóri

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s