Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében 2018.09.03. | Café Budapest
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.

A kávézóban igazán családias hangulat uralkodik, saját koncepciójukban is megjelenik az otthonosság fontossága. A kávézót alapító Miklosik István és Orsolya saját tapasztalataik alapján alakították úgy a helyet, hogy akár a kisgyerekes családok is élvezhessék a kávéházi pillanatokat. Orsi anyukaként fontosnak tartotta, hogy a gyerekek is le tudják kötni magukat néhány perc erejéig, amíg a szülők élvezhetik azt a néhány kortyot és néhány percet.

Az alapítók mindketten tanácsadóként dolgoztak, míg 5-6 évvel ezelőtt megálmodták, hogy kávézót szeretnének. Orsitól azt is megtudtuk, hogy akkor érezte úgy, hogy valami mást szeretne és ezzel egy időben jelentek meg az újhullámos kávézók is és maga a kávézónyitás gondolata is. Még abban az évben ajándékba kapott egy barista képzés, mely rögtön magával ragadta és akkor már biztos volt, hogy egy újhullámos kávézó a cél.

A házaspár kislánya most két éves - aki a kávézó egyik reklámarca is – és ezáltal elég nagy ahhoz, hogy bölcsibe menjen. A felszabadult időben a kávézóval foglalkozott Orsi és így nyitotta meg a Bloomot július közepén. A Bloom célközönségének nemcsak a családosokat tartja – habár a közeli játszótér miatt nagy potenciált jelent -, hanem a várból lefelé sétáló turistákat és a közeli irodákban dolgozókat is.

A kávézóban két pörkölő kávéiból válogathattok, ami nem más mint az April Coffee és a La Cabra. Ha legalább olyan bizonytalanok vagytok mit igyatok egy kávézólátogatáskor, mint én, akkor a kóstoló menüt válasszátok, melyben feketén és tejesen is kóstolhatjátok a kiválasztott kávét.A kávén túl megjelennek a Superjuice italai és ínycsiklandó sütemények és péksütemények, melyről senkinek sem kell lemondania, hiszen szinte bármilyen érzékenységgel rendelkező vendégek is találhatnak maguknak valamit.

A meleg időszakban nemcsak kávét és péksütit, de Fragola fagyit is fogyaszthatunk akár a teraszon, de azonban a kínálatbővítés már tervben van. Orsiék dolgoznak az esti és hétvégi fröccs és kézműves sörárusításán is, mivel minden napszakra más dukál, ugye?!

Az enteriőr tekintetében a letisztult formák és színek hangsúlyosak, főként a kék dominál. A névhez hűen kötődő kávézóban pedig a csüngő virágok és falfestések teszik jellegzetessé a helyet. Mondhatjuk, hogy a kedves mosoly is a berendezés része, mellyel a Bloom baristái fogadnak. Így csak annyit ajánlok, aki nem hiszi, járjon utána! :)


Szatmári Nóri


Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások
Mostanság a Belvárosi Piacra már nem csak az ínycsiklandó ételek, hanem az újhullámos kávé illata is becsábítja az embereket az utcáról. Már több mint egy hónapja nyitott a By Beans.
Blog írások