Budapesten a Starbucks? 2010.02.23. | Kávézóláncok
Egyes híresztelések szerint mégis megnyitja első magyarországi üzletét a Starbucks. Már külön rajongói tábora alakult ki hazánkban az amerikai kávézóláncnak, fan-clubok jöttek létre az interneten, külföldről hozzák haza a zöld logos souvenireket, és itthon keresik a hasonló kávékeverékeket.

Alig egy éve még arról cikkezett több lap, hogy a Váci utcában nyit a Starbucks, ám később a cég a válság miatt visszalépett ettől a tervétől. Most mégis ahogy a Westendben járunk, láthatjuk, hogy egy molinó hirdeti: "itt hamarosan Starbucks üzlet nyílik". Bizakodásra adhat okot az is, hogy már november óta üzletvezetőt keresnek az egyik népszerű álláskereső portálon. Bár a gazdasági környezet nem sokat javult a korábbi nyitási kísérlet óta, de a kiskereskedelmi piacon jelentős változások történtek: csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.

Elgondolkodtató viszont az a tény, hogy az amerikai multi miért egy plázát választott helyszinéül, hisz nemzetközi tapasztalatok alapján üzleteik általában főutcákban találhatóak meg.
Egyes információk szerint a nyitást hírdető transzparenst sem az üzletvezető, hanem a bevásárlóközpont helyezte ki, amin még egy logo sem látható, csak egy egyszerű felirat közli velünk a tényt. Emellett még az helyiség mérete is elég kérdéses. A leendő üzlet az aluljáró szinten egy ruhabolt, és egy kaszinó között kapott helyet.

Izgatottan várjuk a fejleményeket!


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein