Café Budapest 2008.09.16.

Háromszor is Café Five!

Idén megnyílt a Cafe Five épülő láncolatának két új üzlete, így az újpesti mellett már a Danubius-házban és a Soroksári úti Tescoban is megtalálható az olasz stílusú kávézó.


Mit is kell tudnunk a Cafe Fiveról? Az üzletvezető a diszkrét, de fiatalos stílus képviselőjeként igyekezett tágas és fényes teret kialakítani, mely ugyanakkor családias és nyugodt: alkalmas egy kettesben eltöltött beszélgetésre, de akár születésnapok, vagy kisebb rendezvények megtartására is.
A három kávézó kialakítása, étel-és italválasztékra egységes képet mutat.

A szlogennek – "Ahol jól érzed magad!" – igyekeznek eleget tenni. Reggel nyolc után az újságos polcról elvett hírlapok és magazinok olvasgatása mellett elfogyaszthatunk egy kiadós reggelit. Tojásételeikhez minőségi kávét kortyolgathatunk; legyen az frissen darált kávéból készült eszpresszó, tejeskávé, latte macchiato, vagy a világ kedvenc ültetvényeiről származó etióp, guatemalai, costa rica-i és kolumbiai kávékülönlegesség.

Nap közben érdemes betérni egy kávészünetre, vagy frissítőre: bátran válogathatunk az üdítők és jeges italok közül, de érdemes megkóstolni a házias szörpöket vagy a jeges mentateát is. Mindhárom üzletben választhatunk a jól megszokott hideg-és meleg szendvicsek, friss saláták és sütemények közül. A helyben sütött pékáruk és saláták választéka időszakonként megújul, a közkedvelt ételeket természetesen változatlanul megtalálhatjuk az étlapon.

Délutáni ejtőzésünk közben alkalmunk van egy forró tea vagy csokoládé élvezete közben ellenőrizni levelesládánkat, hiszen a kávézókban ingyenes wifi használható. Mindezt diszkrét zenei aláfestés mellett tehetjük.

A munkaidő letelte után pedig ellazulhatunk a koktélok, alkoholmentes italok, shake-ek és turmixok mellett barátaink, családtagjaink társaságában egy hangulatos, gyertyafényes helyen – jobb időben a teraszon is.

H i r d e t é s

Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében cikk borítóképe
Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.

Café Budapest 2018.09.03.
Mécses és kandeláber

A Bar Ladino különlegessége abban rejlik, hogy bár tökéletes hely, elkerüli a kitörő siker. Az, amire Budapesten szükség van: nem trendi, nem szakadt, nem is erőltetetten túltematizált.

Café Budapest 2009.02.03.
Csata a halványzöld polcért..

Kávéházi bútorzat még nem keltett oly sürgés-forgást, mint a Fő utca 4. szám alatti kaposvári üzlet halványzöld polcozatának ügye. A városházi interpellációk, a számolatlan újságcikk és a helyi polgárok aggodalma végül fölöslegesnek bizonyult: a nyolcvanéves bútorzat megkerült, sőt eredeti pompájába visszaállíttatott.

Café Budapest 2009.01.21.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s