Szívélyesen profi

-
Café Budapest, 2008.04.09.

Szívélyesen profi

A Legígéretesebb Új Kávéház díját az idei Kávéházak versenyén a krisztinavárosi Déryné bisztró nyerte. Noha sok vendéglátóhely rukkol elő egy-egy jó ötlettel, azt gyakran nem viszik végig tervszerűen.


A Déryné esetében viszont a tulajdonos elgondolásai a legapróbb részletekben is megjelennek, és a rendszert folyamatos igazodásra kényszerítik. Ennek a vendégkör kialakításában van kulcsszerepe, hiszen két okból térünk vissza egy-egy helyre: mert már ismerős, illetve mert még jócskán akad benne felfedeznivaló is.

Ezt bizonyítja a Déryné története is: egyszerre régi és új. Az amerikai kozmopolita kávéházak ihlette belső tér ízig-vérig modern, ahol a középen húzódó, terebélyes bárpult ovális formája vezeti a tekintetet a belső terek felé. A kandalló és a plazmatévé is egy-egy ablakot nyit a pislákoló hagyomány, illetve a villódzó modernitás világára. A merész kontraszt élvezhető, és jól illeszkedik a Déryné bisztró pazar, figyelmesen megépített szín- és fényvilágába. A kínálat csábító, a tapasztalat jó: az ételek-italok elérhető áron, magas szintű gasztronómiai élményt nyújtanak.

Bírálat csupán a személyzetet illeti: barátságosak ugyan, de néha olyan, mintha maguk is a könynyed swing zenéjére kavarognának. A kecsegtető ígéret, hogy a Déryné új és magasabb színvonalat teremt a hazai kávéházi életben, nyitott és alkotó szellemiségből ered, amely a térhez és a benne lévő vendégekhez mint organikus egészhez mer viszonyulni. A marketingszemlélet és a vendégszeretet nem különül el, együtt van jelen a szívélyesség és a professzionalizmus.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 14. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) Szívélyesen profi magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Szívélyesen profi magazin cikk? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak magazin cikkek

    Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

    Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

    Téma, 2023.12.13.

    Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

    Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

    Kávé minősítések, 2023.09.05.

    A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

    Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

    Koffein, 2023.05.04.

    café lungo - hosszú kávé

    Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

    Kávé akadémia, 2023.03.29.

    A víz világnapja (03.22.)

    Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

    Kávé akadémia, 2023.03.22.

    Mi található egy kávékapszulában?

    Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

    Zacc, 2023.02.16.

    24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

    Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

    Kávé és egészség, 2023.02.08.

    "narrow"
    Gear.svg