Café Budapest 2008.04.09.

Szívélyesen profi

A Legígéretesebb Új Kávéház díját az idei Kávéházak versenyén a krisztinavárosi Déryné bisztró nyerte. Noha sok vendéglátóhely rukkol elő egy-egy jó ötlettel, azt gyakran nem viszik végig tervszerűen.


A Déryné esetében viszont a tulajdonos elgondolásai a legapróbb részletekben is megjelennek, és a rendszert folyamatos igazodásra kényszerítik. Ennek a vendégkör kialakításában van kulcsszerepe, hiszen két okból térünk vissza egy-egy helyre: mert már ismerős, illetve mert még jócskán akad benne felfedeznivaló is.

Ezt bizonyítja a Déryné története is: egyszerre régi és új. Az amerikai kozmopolita kávéházak ihlette belső tér ízig-vérig modern, ahol a középen húzódó, terebélyes bárpult ovális formája vezeti a tekintetet a belső terek felé. A kandalló és a plazmatévé is egy-egy ablakot nyit a pislákoló hagyomány, illetve a villódzó modernitás világára. A merész kontraszt élvezhető, és jól illeszkedik a Déryné bisztró pazar, figyelmesen megépített szín- és fényvilágába. A kínálat csábító, a tapasztalat jó: az ételek-italok elérhető áron, magas szintű gasztronómiai élményt nyújtanak.

Bírálat csupán a személyzetet illeti: barátságosak ugyan, de néha olyan, mintha maguk is a könynyed swing zenéjére kavarognának. A kecsegtető ígéret, hogy a Déryné új és magasabb színvonalat teremt a hazai kávéházi életben, nyitott és alkotó szellemiségből ered, amely a térhez és a benne lévő vendégekhez mint organikus egészhez mer viszonyulni. A marketingszemlélet és a vendégszeretet nem különül el, együtt van jelen a szívélyesség és a professzionalizmus.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 14. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • H i r d e t é s

    Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében cikk borítóképe
    Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

    Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
    megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
    ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.

    Café Budapest 2018.09.03.
    Mécses és kandeláber

    A Bar Ladino különlegessége abban rejlik, hogy bár tökéletes hely, elkerüli a kitörő siker. Az, amire Budapesten szükség van: nem trendi, nem szakadt, nem is erőltetetten túltematizált.

    Café Budapest 2009.02.03.
    Csata a halványzöld polcért..

    Kávéházi bútorzat még nem keltett oly sürgés-forgást, mint a Fő utca 4. szám alatti kaposvári üzlet halványzöld polcozatának ügye. A városházi interpellációk, a számolatlan újságcikk és a helyi polgárok aggodalma végül fölöslegesnek bizonyult: a nyolcvanéves bútorzat megkerült, sőt eredeti pompájába visszaállíttatott.

    Café Budapest 2009.01.21.

    Kávéházak magazin

    Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
    Mi legyen a többi zaccal? III.

    Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

    Zacc 2019.10.22.
    Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
    Mi legyen a zaccal? II.

    Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

    Zacc 2019.10.16.
    Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
    Mi legyen a zaccal?

    A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

    Zacc 2019.09.09.

    H i r d e t é s