Café Budapest 2008.04.09.

Szívélyesen profi

A Legígéretesebb Új Kávéház díját az idei Kávéházak versenyén a krisztinavárosi Déryné bisztró nyerte. Noha sok vendéglátóhely rukkol elő egy-egy jó ötlettel, azt gyakran nem viszik végig tervszerűen.


A Déryné esetében viszont a tulajdonos elgondolásai a legapróbb részletekben is megjelennek, és a rendszert folyamatos igazodásra kényszerítik. Ennek a vendégkör kialakításában van kulcsszerepe, hiszen két okból térünk vissza egy-egy helyre: mert már ismerős, illetve mert még jócskán akad benne felfedeznivaló is.

Ezt bizonyítja a Déryné története is: egyszerre régi és új. Az amerikai kozmopolita kávéházak ihlette belső tér ízig-vérig modern, ahol a középen húzódó, terebélyes bárpult ovális formája vezeti a tekintetet a belső terek felé. A kandalló és a plazmatévé is egy-egy ablakot nyit a pislákoló hagyomány, illetve a villódzó modernitás világára. A merész kontraszt élvezhető, és jól illeszkedik a Déryné bisztró pazar, figyelmesen megépített szín- és fényvilágába. A kínálat csábító, a tapasztalat jó: az ételek-italok elérhető áron, magas szintű gasztronómiai élményt nyújtanak.

Bírálat csupán a személyzetet illeti: barátságosak ugyan, de néha olyan, mintha maguk is a könynyed swing zenéjére kavarognának. A kecsegtető ígéret, hogy a Déryné új és magasabb színvonalat teremt a hazai kávéházi életben, nyitott és alkotó szellemiségből ered, amely a térhez és a benne lévő vendégekhez mint organikus egészhez mer viszonyulni. A marketingszemlélet és a vendégszeretet nem különül el, együtt van jelen a szívélyesség és a professzionalizmus.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 14. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • H i r d e t é s

    x-presso

    H i r d e t é s

    Kávéházak magazin

    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

    A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

    Kávézóláncok 2020.01.18.
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

    Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

    Café World 2020.01.15.
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

    Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

    Kávé akadémia 2020.01.13.

    H i r d e t é s