Café Magyarország 2005.03.25.

A pécsi cafék következnek

Café Budapest A pécsi cafék következnek a Café Budapest rovatban. Találtunk főhelyen ülő kutyát, aki törzsvendég volt. Láttunk tuning távirányítós kocsiversenypálya-kávézót. Találkoztunk család barkálcsolta, magas színvonalú művésztanyával és ittunk egy-két jó kávét is.


Pécsen jártunk az idei utolsó téli napon. A város hozta a formáját: a hideg ellenére rendkívüli módon nyüzsögtek az emberek. Mi pedig, mint rendesen, felfedezőútra indultunk. Meglestük a kávézókat, megvizsgáltuk a helyeket - és elhoztuk Önöknek a legfontosabbakat.

A város legfőbb jellegzetességét viszont elfelejtettük lefotózni. Aki dzsámit akar látni, javasoljuk, hogy keresse fel Pécs honlapját. Feledékenységünk annak köszönhető, hogy érzékeny radarjainkkal a Mecsek védőfalával a háta mögött délre tekintő város mentalitását igyekeztünk feltérképezni.

Először a Főtérre siettünk. Itt találtuk a nagyon korrekt Coffein Kávézót. Kellemes hangulat, mosoly és udvariasság. Minden a helyén. Illik a városhoz. Jó, hogy a közepén van.


Szemben vele egy őshely. A Royal nem mai darab, valószínűleg hosszú ideig ez volt a zászlóshajó. Nagy üvegtáblák, tapéta, törzsvendégek kis bisztrós beütéssel. Megy a tévé. Egyik asztalnál megtorpanunk. Kutya ül, csak éppen nem iszik. Törzsvendég ő is.


Aztán séta a Széchenyi térről a Király utcára. A színháznál jobbra kanyar. Ott bújik meg a Naív. Kult művészcafé. Megtudjuk, hogy egy család dobta össze az ötletet és az anyagot. A fővárosban ezért egy belsőépítész szép summát akaszt le. Apa eszkábálta trendi pult, iparművész puffok. A sakkozó asztal mindent visz. Filmklub, könyv, színház. Naív.

A Királyra nyílik a Replay. Tágas téren volt itt minden. Csippendél vagy karaoki. Most lecsendesedett egy kicsit. Készül a következő bulikra. Az éttermi részleg elválasztásának módját értékeltük: épület az épületben. Replay.


Sok pécsi a Citrom utcába irányított minket. Ott a Capri. 1985 óta látja el büszkén a helyieket. Cukrászda és kávé. Kézműves fagyi. Családi manufaktúra. A belső is erős nyolcvanas. Sok vendég.


Tőle pár méterre Lemon. Újabb korrekt café. Zsibongás. Megkérnek, úgy fotózzak, hogy legyen benne vendég. Körbenézek. Nincs egy talpalatnyi hely, ahol ne lenne vendég. Szeretik.


Kissé délebbre kimondhatatlan olasz nevű terecske. Road Café, talpunk alatt úttest. Ez nem a dizájn része, hanem versenypálya. Rendszeres tuningolt távirányítós gyorsulási és ügyességi versenyek. Kupa és utána buli. Pécsi extravagancia. Kedvesség és udvariasság. Road.


Nem messze abszurdum. Mozi ülőalkalmatosságok. És vonatülésben kávézunk. MÁV térelemek, kékes hangulat. Kellemes dzsesszmuzsika szól. Jóféle koktélok a kicsi helyen. Abszurd Pécs.


Távolabb, az egyetemnél egyetemi kávézó. Dizájn, internet, kerek egész. Hullámokban van tele. Amikor a diákok lógnak, nem lehet leülni. Jó példa: nem csak a Széchenyi tér környékén lehet kávézót nyitni. Café Pelle.

H i r d e t é s

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."

Café Magyarország 2007.05.22.
Elkezdődött a beülés!

"Jelentem, bent vagyok!"- ez a kulcsmondata az újonnan indult ügynökmunkának. A nyári teraszértékeléseknek immár vége, kávémánjaink most a kávézók belterét veszik célba.

Café Magyarország 2007.01.04.
Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.

Café Magyarország 2006.01.04.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s