Café Magyarország 2005.03.25.

A pécsi cafék következnek

Café Budapest A pécsi cafék következnek a Café Budapest rovatban. Találtunk főhelyen ülő kutyát, aki törzsvendég volt. Láttunk tuning távirányítós kocsiversenypálya-kávézót. Találkoztunk család barkálcsolta, magas színvonalú művésztanyával és ittunk egy-két jó kávét is.


Pécsen jártunk az idei utolsó téli napon. A város hozta a formáját: a hideg ellenére rendkívüli módon nyüzsögtek az emberek. Mi pedig, mint rendesen, felfedezőútra indultunk. Meglestük a kávézókat, megvizsgáltuk a helyeket - és elhoztuk Önöknek a legfontosabbakat.

A város legfőbb jellegzetességét viszont elfelejtettük lefotózni. Aki dzsámit akar látni, javasoljuk, hogy keresse fel Pécs honlapját. Feledékenységünk annak köszönhető, hogy érzékeny radarjainkkal a Mecsek védőfalával a háta mögött délre tekintő város mentalitását igyekeztünk feltérképezni.

Először a Főtérre siettünk. Itt találtuk a nagyon korrekt Coffein Kávézót. Kellemes hangulat, mosoly és udvariasság. Minden a helyén. Illik a városhoz. Jó, hogy a közepén van.


Szemben vele egy őshely. A Royal nem mai darab, valószínűleg hosszú ideig ez volt a zászlóshajó. Nagy üvegtáblák, tapéta, törzsvendégek kis bisztrós beütéssel. Megy a tévé. Egyik asztalnál megtorpanunk. Kutya ül, csak éppen nem iszik. Törzsvendég ő is.


Aztán séta a Széchenyi térről a Király utcára. A színháznál jobbra kanyar. Ott bújik meg a Naív. Kult művészcafé. Megtudjuk, hogy egy család dobta össze az ötletet és az anyagot. A fővárosban ezért egy belsőépítész szép summát akaszt le. Apa eszkábálta trendi pult, iparművész puffok. A sakkozó asztal mindent visz. Filmklub, könyv, színház. Naív.

A Királyra nyílik a Replay. Tágas téren volt itt minden. Csippendél vagy karaoki. Most lecsendesedett egy kicsit. Készül a következő bulikra. Az éttermi részleg elválasztásának módját értékeltük: épület az épületben. Replay.


Sok pécsi a Citrom utcába irányított minket. Ott a Capri. 1985 óta látja el büszkén a helyieket. Cukrászda és kávé. Kézműves fagyi. Családi manufaktúra. A belső is erős nyolcvanas. Sok vendég.


Tőle pár méterre Lemon. Újabb korrekt café. Zsibongás. Megkérnek, úgy fotózzak, hogy legyen benne vendég. Körbenézek. Nincs egy talpalatnyi hely, ahol ne lenne vendég. Szeretik.


Kissé délebbre kimondhatatlan olasz nevű terecske. Road Café, talpunk alatt úttest. Ez nem a dizájn része, hanem versenypálya. Rendszeres tuningolt távirányítós gyorsulási és ügyességi versenyek. Kupa és utána buli. Pécsi extravagancia. Kedvesség és udvariasság. Road.


Nem messze abszurdum. Mozi ülőalkalmatosságok. És vonatülésben kávézunk. MÁV térelemek, kékes hangulat. Kellemes dzsesszmuzsika szól. Jóféle koktélok a kicsi helyen. Abszurd Pécs.


Távolabb, az egyetemnél egyetemi kávézó. Dizájn, internet, kerek egész. Hullámokban van tele. Amikor a diákok lógnak, nem lehet leülni. Jó példa: nem csak a Széchenyi tér környékén lehet kávézót nyitni. Café Pelle.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.

Útjelzők a selyemúton

H i r d e t é s