Café Magyarország 2005.05.03.

Café Győr

Ha a pesti ember tesz egy kellemes sétát Győr barokk negyedében, óhatatlanul felismeri, hogy van élet a fővároson kívül is. Felkutattunk és elhoztunk önöknek tizenhat kávézót a Rába partjáról. A fejlődést mutatja, hogy ebből nyolc az elmúlt egy-két évben nyílt meg.


Ha a pesti ember tesz egy kellemes sétát Győr barokk negyedében, óhatatlanul felismeri, hogy van élet a fővároson kívül is. Felkutattunk és elhoztunk önöknek tizenhat kávézót a Rába partjáról. A fejlődést mutatja, hogy ebből nyolc az elmúlt egy-két évben nyílt meg.

Mindenekelőtt sétáljon végig velünk Győr belvárosában. Megdöbbentő látni a fejlődést. Persze minden jóravaló magyar városban tudják, mi az a kátyú, és mit jelent a klasszicista épület mellé biggyesztett panel irodaház. Negyven év ízléstelenségét azonban szépen lehet kozmetikázni.

Az autók kitiltása és szigorú megszűrése a belső negyedekből lakhatóbbá és élvezhetőbbé tette a barokk városrészt. A kávéházak és kávézók pedig példátlan gyorsasággal teremtik meg mindehhez a városi tér otthonos oázisait.

Alibi Café, kis, presszós jellegű kávézó leheletnyire a városházától. Csócsó és darts a bejáratnál, duma egy ajtóval beljebb. Minden persszós könnyedséggel.

Nagy, kávéházi ablaktáblák, sarok épület, tágas belső tér – Győr legnagyobb sörözője több funkciót tölt be. A kávéivásra hajlamos emberegyedeket is befogadja. Nem követel kisestélyit, mégis elegáns. Belgian Beer.

Induljunk el a Baross utcán. Első állomás a Giró mediterrán hangulatú terasza. Az apró kioszkból szinte kifolyik a kávézó az utcára. Emberi igénynek tesz eleget a Giro. A kávéházrajongók az utcát akarják birtokba venni.

Nem messze találjuk a LaMareda Bisztrót. LÁszló, MArgit, RÉka, DÁvid – családi vállalkozás, nevében él a nemzet? Narancsok egy tálban, vidám mozaikkal borított fal – déli népségek bisztróhangulata, mögötte egyedi éttermi rész.

Szemben újabb eszpresszó. Baráti társaságok, törzsvendégek iszogatnak itt. Valaki meccset néz, hátulról nyerőgép hangját hallani. Segafredo Espresso.

A következő sarkon balra már előbukkan a La Isla terasza. Karibi hangulat, kuckós helyek, hangulatvilágítás. Nem meglett hölgyek és komoly urak bridzsklubja. Hacsak nem pörgősek a meglett hölgyek és komoly urak.

Club 96.4. Megvan a helyi kultcafé. Barlangi emberek, mélyben nyugvó design, Drum and bass, internet, vizipipa. Előítélet nélkül: rasztás eklektika.

Most menjünk az ősi templomhoz. A káptalandombnak is van egysége. Nyolcvanas évek fadizájnja, ahol mélynyomóra táncol a kávé a csészénkben. Új hely, annyira új, hogy még nem volt keresztelője. Miután a Konferencia Hotelben van, könnyű megtalálni.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s