Café Magyarország 2005.03.17.

Kecskemét és még hat

Café Budapest Legutóbb úgy tettünk, mintha csak hét kávézó és kávéház lenne Kecskeméten. Pedig nem is. Szólnunk kell a Mokkáról, az X-treme-ről, egyebekről, sőt az Otthonról is, amely nélkül nincs kecskeméti kávéházi élet. Íme újabb hat az alföldi oázis repertoárjából.Talán kezdjük az Otthonnal. Meghatározó kávézó, szétmálló mozit belakó fiatalok kultuszhelye. 13 hónapja nagy teaházzal megtoldva. Felolvas a művész, éneklőest és táncoló mulatságok. Enyhe mór beütés tapasztalható.


Ezen a helyen hetvenféle kávé kapható. Az itallap egyik oldalát is lekaptuk. Tényleg annyi. Szirupos, kevert, alkoholos. A teraszt ajánljuk. Triola.


Az élő retro kedvelőinek. Ez nem az "építsünk magunknak 80-s éveket" újabb terméke! Ez még akkorról itt maradt. Piros műbőrfotelek, bisztró jelleg, nagy térben, tükrökkel, kávézós hangulattal. Retro internetcafé – ilyet is láttunk. A közeljövőben állítólag átalakítják. Kár. Café Mokka.


X-treme Café, ötletes belső világa van. Igazi kis kávézó, minimal stílusban. Retro light. Adnak a lampionokra, találunk bőrfoteleket is. Rövidesen keresztelő: Bols Music Café lesz a neve. Addig is X-treme.


Előzőtől egy sarokra buli-központ a Kisfaludy utcában. 150 fő kényelmesen elhelyezkedhet. Ottjártunkkor a bár még bárka alakú. Azóta itt is kisebb átépítések. Péntek-szombatra szakosodott hajnalig tartó tánc. Klub 69.


A Technika Háza a volt zsinagógában. Teljes a képzavar: a büfé sörözőként, kávézóként működik az eximaházban. Minden kőkemény nyolcvanas évek. Zsúfolásig tele fiatalokkal és művészekkel. Dominál a narancssárga. Technika Háza Büfé.

H i r d e t é s

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."

Café Magyarország 2007.05.22.
Elkezdődött a beülés!

"Jelentem, bent vagyok!"- ez a kulcsmondata az újonnan indult ügynökmunkának. A nyári teraszértékeléseknek immár vége, kávémánjaink most a kávézók belterét veszik célba.

Café Magyarország 2007.01.04.
Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.

Café Magyarország 2006.01.04.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s