Café Magyarország 2005.03.17.

Kecskemét és még hat

Café Budapest Legutóbb úgy tettünk, mintha csak hét kávézó és kávéház lenne Kecskeméten. Pedig nem is. Szólnunk kell a Mokkáról, az X-treme-ről, egyebekről, sőt az Otthonról is, amely nélkül nincs kecskeméti kávéházi élet. Íme újabb hat az alföldi oázis repertoárjából.



Talán kezdjük az Otthonnal. Meghatározó kávézó, szétmálló mozit belakó fiatalok kultuszhelye. 13 hónapja nagy teaházzal megtoldva. Felolvas a művész, éneklőest és táncoló mulatságok. Enyhe mór beütés tapasztalható.


Ezen a helyen hetvenféle kávé kapható. Az itallap egyik oldalát is lekaptuk. Tényleg annyi. Szirupos, kevert, alkoholos. A teraszt ajánljuk. Triola.


Az élő retro kedvelőinek. Ez nem az "építsünk magunknak 80-s éveket" újabb terméke! Ez még akkorról itt maradt. Piros műbőrfotelek, bisztró jelleg, nagy térben, tükrökkel, kávézós hangulattal. Retro internetcafé – ilyet is láttunk. A közeljövőben állítólag átalakítják. Kár. Café Mokka.


X-treme Café, ötletes belső világa van. Igazi kis kávézó, minimal stílusban. Retro light. Adnak a lampionokra, találunk bőrfoteleket is. Rövidesen keresztelő: Bols Music Café lesz a neve. Addig is X-treme.


Előzőtől egy sarokra buli-központ a Kisfaludy utcában. 150 fő kényelmesen elhelyezkedhet. Ottjártunkkor a bár még bárka alakú. Azóta itt is kisebb átépítések. Péntek-szombatra szakosodott hajnalig tartó tánc. Klub 69.


A Technika Háza a volt zsinagógában. Teljes a képzavar: a büfé sörözőként, kávézóként működik az eximaházban. Minden kőkemény nyolcvanas évek. Zsúfolásig tele fiatalokkal és művészekkel. Dominál a narancssárga. Technika Háza Büfé.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s