Café Magyarország 2005.03.17.

Kecskemét és még hat

Café Budapest Legutóbb úgy tettünk, mintha csak hét kávézó és kávéház lenne Kecskeméten. Pedig nem is. Szólnunk kell a Mokkáról, az X-treme-ről, egyebekről, sőt az Otthonról is, amely nélkül nincs kecskeméti kávéházi élet. Íme újabb hat az alföldi oázis repertoárjából.Talán kezdjük az Otthonnal. Meghatározó kávézó, szétmálló mozit belakó fiatalok kultuszhelye. 13 hónapja nagy teaházzal megtoldva. Felolvas a művész, éneklőest és táncoló mulatságok. Enyhe mór beütés tapasztalható.


Ezen a helyen hetvenféle kávé kapható. Az itallap egyik oldalát is lekaptuk. Tényleg annyi. Szirupos, kevert, alkoholos. A teraszt ajánljuk. Triola.


Az élő retro kedvelőinek. Ez nem az "építsünk magunknak 80-s éveket" újabb terméke! Ez még akkorról itt maradt. Piros műbőrfotelek, bisztró jelleg, nagy térben, tükrökkel, kávézós hangulattal. Retro internetcafé – ilyet is láttunk. A közeljövőben állítólag átalakítják. Kár. Café Mokka.


X-treme Café, ötletes belső világa van. Igazi kis kávézó, minimal stílusban. Retro light. Adnak a lampionokra, találunk bőrfoteleket is. Rövidesen keresztelő: Bols Music Café lesz a neve. Addig is X-treme.


Előzőtől egy sarokra buli-központ a Kisfaludy utcában. 150 fő kényelmesen elhelyezkedhet. Ottjártunkkor a bár még bárka alakú. Azóta itt is kisebb átépítések. Péntek-szombatra szakosodott hajnalig tartó tánc. Klub 69.


A Technika Háza a volt zsinagógában. Teljes a képzavar: a büfé sörözőként, kávézóként működik az eximaházban. Minden kőkemény nyolcvanas évek. Zsúfolásig tele fiatalokkal és művészekkel. Dominál a narancssárga. Technika Háza Büfé.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s