Café Magyarország 2005.07.05.

Nyírségi kávétúra

Aki legyint, mert valami Szabolcsban van, az téved. Nyíregyházára rá lehet csodálkozni. Az hagyján, hogy ha keressük, akkor sem találjuk a periféria álmos kisvárosát, de vannak területek – mint például a Sóstó és környéke – amelyeket szép sárgán megirigyelhetünk. Kávéházi körkép.


Nekem mindig az volt az érzésem, hogy Debrecen inkább egy nagyra nőtt falu, terebélyes kertváros, ezzel szemben Nyíregyháza rendes város, a koszt és a zajt is beleértve. Kíváncsian vártam az eredményt, vajon milyen hatással lesz ez a kávéházi életre? A végső következtetések levonásához megvárjuk a kálvinista Róma helyeinek seregszemléjét is. Addig is: Nyírség Café!

Kezdjük akkor a tónál. Pici, kerek, hangulatos helyet fedeztünk fel a közelben. 424 a neve. Kilátás a tóra és az azt övező parkra. A vasszékek kissé kényelmetlenek. 424

Pörgős, de barátságos hely, két szinten nagy terasszal, a galérián internettel. Itt igazi kávézós hangulatot találtunk. Árkádia

A Milánó Kávézóban - a fotón is látszik - nagy az élet. Vörös falak, csalogató kanapé, kedves kiszolgálás. Talán ez a titok. Milánó

Erős túlzással beszélhetünk csak kávézóról. A főként étterem és pizzéria mégis betölt valamiféle ilyen szerepet hangulatos belsőjével, ami élvezhetően tágas és befogadó. Gazdag és finom az ételválaszték. Royal.

A Sir Morik kávéméréseit jól ismerjük. Ebben a városban is fontos szerep jut a babkávéknak: nő az igény a jobb helyekre, ahol a kávéitalok finomak, az illat eredeti. Elég a löttyökből!

Ez inkább írkocsma, mint café. (Ezt nem is rejtik véka alá). Nem kávéitalokra építik a kínálatukat. A hely jellege mégis betölt valamit abból, amit kávézónak hívunk. Esténként ne reménykedjünk szabad asztalban, és kostoljunk meg egy ír kávét. Shamrok.

Kisvasút-állomásból átalakítva, de már ritkán hallani a vicinálist. A hely kissé steril, de mivel egy hotel aljában található, ez érthető is. Ha arra járunk, egy kávéra megéri. Szinbád

Röviden? Hétvégi tomboláshoz tömegeket elnyelő buli-katakomba. X-Café.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.

Útjelzők a selyemúton

H i r d e t é s