Café Magyarország 2005.07.05.

Nyírségi kávétúra

Aki legyint, mert valami Szabolcsban van, az téved. Nyíregyházára rá lehet csodálkozni. Az hagyján, hogy ha keressük, akkor sem találjuk a periféria álmos kisvárosát, de vannak területek – mint például a Sóstó és környéke – amelyeket szép sárgán megirigyelhetünk. Kávéházi körkép.


Nekem mindig az volt az érzésem, hogy Debrecen inkább egy nagyra nőtt falu, terebélyes kertváros, ezzel szemben Nyíregyháza rendes város, a koszt és a zajt is beleértve. Kíváncsian vártam az eredményt, vajon milyen hatással lesz ez a kávéházi életre? A végső következtetések levonásához megvárjuk a kálvinista Róma helyeinek seregszemléjét is. Addig is: Nyírség Café!

Kezdjük akkor a tónál. Pici, kerek, hangulatos helyet fedeztünk fel a közelben. 424 a neve. Kilátás a tóra és az azt övező parkra. A vasszékek kissé kényelmetlenek. 424

Pörgős, de barátságos hely, két szinten nagy terasszal, a galérián internettel. Itt igazi kávézós hangulatot találtunk. Árkádia

A Milánó Kávézóban - a fotón is látszik - nagy az élet. Vörös falak, csalogató kanapé, kedves kiszolgálás. Talán ez a titok. Milánó

Erős túlzással beszélhetünk csak kávézóról. A főként étterem és pizzéria mégis betölt valamiféle ilyen szerepet hangulatos belsőjével, ami élvezhetően tágas és befogadó. Gazdag és finom az ételválaszték. Royal.

A Sir Morik kávéméréseit jól ismerjük. Ebben a városban is fontos szerep jut a babkávéknak: nő az igény a jobb helyekre, ahol a kávéitalok finomak, az illat eredeti. Elég a löttyökből!

Ez inkább írkocsma, mint café. (Ezt nem is rejtik véka alá). Nem kávéitalokra építik a kínálatukat. A hely jellege mégis betölt valamit abból, amit kávézónak hívunk. Esténként ne reménykedjünk szabad asztalban, és kostoljunk meg egy ír kávét. Shamrok.

Kisvasút-állomásból átalakítva, de már ritkán hallani a vicinálist. A hely kissé steril, de mivel egy hotel aljában található, ez érthető is. Ha arra járunk, egy kávéra megéri. Szinbád

Röviden? Hétvégi tomboláshoz tömegeket elnyelő buli-katakomba. X-Café.

H i r d e t é s

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."

Café Magyarország 2007.05.22.
Elkezdődött a beülés!

"Jelentem, bent vagyok!"- ez a kulcsmondata az újonnan indult ügynökmunkának. A nyári teraszértékeléseknek immár vége, kávémánjaink most a kávézók belterét veszik célba.

Café Magyarország 2007.01.04.
Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.

Café Magyarország 2006.01.04.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s